wo 28 aug 2024

Expert aan het woord: Wijn&spijs combinaties


Zin in wat wijn&spijs inspiratie? Dan ben je hier aan het juiste adres! In de video hieronder neemt onze wijnspecialist Ylse Cozijnsen je mee in twee verrassende combinaties. Of je nu fan bent van de frisse tinten van een Portugese Vinho Verde of liever geniet van de volle, rijke smaak van een Franse Malbec, Ylse laat je zien hoe je deze wijnen perfect kunt combineren met heerlijke gerechten.

Vinho Verde

Vinho Verde is een klassieke Portugese wijn afkomstig uit het noordwesten van Portugal. Hier is het klimaat koel door het briesje van de Atlantische oceaan en er valt veel regen. Typerend aan deze wijn is dat de druiven gisten in open stenen kuipen en vervolgens in rvs tanks worden opgeslagen.

Dit resulteert in een lichtgroene wijn, passend bij de naam Vinho Verde. Deze wijn heeft intense aroma’s van citrus en tropische noten met een typische 'Vinho Verde sprankeling in de afdronk.’

Wijn&spijs combinatie

De frisse citrus zuren van deze wijn gaan goed samen met de verschillende vissoorten. Nog lekkerder in een frisse salade met zwaardvis en een schuim van schaal- en schelpdieren waarbij de wijn en het gerecht elkaar goed in evenwicht houden.

Malbec

Le Versant zou je bekend voor kunnen komen, het wijnhuis is namelijk één van de toppers in ons assortiment en recent uitgebreid met deze Malbec. Het wijnhuis is gelegen in het zuiden van Frankrijk en is altijd op zoek naar de perfecte balans tussen terroir en klimaat.

De aroma’s van kers en framboos in combinatie harmonieuze tannines zorgen voor een mooie volle Malbec. Met een frisse afdronk van kruiden en zwart fruit. Met alle karakteristieke kenmerken van een Malbec, is deze wijn geschikt voor alle consumptiemomenten.

Wijn&spijs combinatie

Malbec is een echte vlees wijn, of je nou kiest voor bbq, grill of gebakken, deze wijn kan er genoeg tegenop botsen. Dat in combinatie met gegrilde groenten zorgt voor een mooie smaakexplosie.