The Local Club opende in maart dit jaar na een verbouwing van zeven weken. Eigenaren Pieter van Reeuwijk en Tonny van Houwelingen transformeerden een Grieks restaurant in een zaak met een doordacht design en kosmopoliete uitstraling. Chic, stoer en retro. “Dit restaurant is uniek voor Gorinchem”, vertelt Tonny, die ook de chef is. “Trendy maar ‘warm’, met veel groen, messing frames en donkere tinten. Een restaurant moet ook visueel iets te bieden hebben, vind ik. Oftewel: er moet genoeg te zien zijn. Bij ons zijn dat onder andere de design bol-lampen van Tom Dixon, de natuurstenen bar en tafels, onze gestoffeerde banken, botanische behangprints en een spiegel met neonverlichting. Met oúderwetse neon, dat je nog echt hoort knetteren.”
)
Het perfecte totaalplaatje
The Local Club serveert internationale gerechten van Hollandse smaakmakers in een wereldse ambiance. Het servies draagt bij aan de beleving; van zwart porselein tot de mooiste wijnglazen.
Lekker uit eigen land
De uitstraling mag dan ‘werelds’ zijn, op het bord biedt The Local Club (bijna) uitsluitend Hollandse smaakmakers. “We vliegen niets in”, zegt Tonny. “In plaats daarvan gaan we per seizoen op zoek naar de fijnste ingrediënten uit eigen land. Onze kaart wisselt elke drie maanden, met gerechten van over de hele wereld. We houden rekening met elk budget, van kibbeling tot kaviaar. Alleen enkele sauzen, kruiden en specerijen komen uit het buitenland. We willen de mensen bewust maken van het aanbod van eigen land; dat het helemaal niet nodig is om veel van ver te halen. En ‘we’ hebben meer dan je denkt; van Rotterdamse soja tot de gember van Dutch Wasabi.”