di 31 dec 2024

Kwispelham: maak ze blij!

Vincent van der WalCulinair adviseur

Picanha komt van het staartstuk van het rund. Aan deze plek dankt het vlees zijn Nederlandse naam: kiwspelham. Het vlees staat bekend om zijn superieure smaak en malse structuur. Die worden nóg beter na de bereiding van Jordy's Keuken, waarbij de kwispelham eerst wordt gerookt en daarna sous-vide gegaard op lage temperatuur.

Voorgerecht

Kwispelham Pico de Gallo

Pico de Gallo is een pittige tomatensalsa uit de Mexicaanse keuken en combineert geweldig met de picanha. Snijd het vlees in dunne plakjes en brand die af met de brander voor een geroosterde smaak. Dresseer de kwispelham met de salsa op een laagje paprikapuree van Jordy’s Keuken.

Tip: voeg zoetzure spitskool toe voor een frisse touch.

Brutowinst: 75,6%

Beoogde inkoopprijs (excl. BTW): €2,67

Advies verkoopprijs: €10,95

Hoofdgerecht

Kwispelham Pappardelle

Serveer de kwispelham als hoofdgerecht door het vlees te serveren bij een pasta, zoals pappardelle of tagliatelle. Kook slagroom in met de vloeibare kruiden oregano/tijm, voeg de beetgare pasta toe en laat alles even door sudderen. Serveer de pasta op een bord met de gesneden ham er bovenop. De Grana Padano flakes maken dit gerecht helemaal af!

Brutowinst: 72,7%

Beoogde inkoopprijs (excl. BTW): €6,42

Advies verkoopprijs: €23,50

Lunchgerecht

Brioche Kwispelham

Deze brioche is een bijzondere variant van de klassieke ‘BLT’ sandwich met Bacon, Lettuce en Tomato. Smeer het broodje in met de dragonmayonaise van Jordy’s Keuken en voeg dan de coeur de boeuf vleestomaten, pittige shisoblaadjes en dungesneden kwispelham toe.

Brutowinst: 75%

Beoogde inkoopprijs (excl. BTW): €2,49

Advies verkoopprijs: €9,95

‘DE SMAAK EN STRUCTUUR WORDEN NOG BETER NADAT HET VLEES GEROOKT EN GEGAARD IS OP LAGE TEMPERATUUR’

Jordy's Keuken deel 1

Laat je inspireren door het aanbod en zet met behulp van mise-en-place producten van Jordy's keuken de lekkerste gerechten op de kaart.

Bekijk hier de gerechtinspiratie