ma 18 nov 2024

Perfecte friet tijdens de feestdagen


De feestdagen staan voor de deur, en dat betekent dat ook de piekperiode eraan komt. Gasten verwachten nét dat beetje extra: verrassende smaken, een mooie presentatie, en bovenal: een ervaring die bijblijft. En, als chef die gasten graag verwent, weet je dat elke keuze het verschil kan maken! 

Minder stress in de keuken, meer beleving aan tafel 

Dit seizoen draait om inclusieve menukaarten en gerechten vol beleving. Maar hoe kun je nu makkelijk voldoen aan die trends? Met het kiezen van het juiste type friet heb je in elk geval één stukje van de puzzel compleet. Bijvoorbeeld Stealth Fries of Realy Crunchy Fries, die speciaal zijn ontwikkeld voor een extra lange holding time. Bovendien is deze friet vegan en glutenvrij. Inclusief dus, en nog duurzaam ook: want door de langdurige crunch van deze friet hoef je minder vaak te frituren. Goed voor de energierekening, en, niet te vergeten: je hebt als chef de tijd om creatief te zijn met je presentatie, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak of de knapperigheid. Kortom: als chef geniet je van extra efficiëntie en rust in de keuken, terwijl je er tegelijkertijd zeker van kunt zijn dat je gasten genieten van een super smaakvolle bite. 

Je maakt je tafelbeleving compleet door ook op het gebied van presentatie en mondgevoel de juiste keuzes te maken. Gasten willen een totaalbeleving, waarbij alle zintuigen volop aanwezig zijn, van een aantrekkelijk opgemaakt bord tot de smaak en textuur van het eten. Kies vooral voor combinaties die elkaar verrijken, zoals een rustiek frietje met een fluweelzachte saus, of een stijlvolle French fry met het frisse, verfijnde accent van citroen-aioli en verse kruiden. 

De wow-factor van een warm welkom 

Zowel REALLY Crunchy Fries, met hun ruwe en ambachtelijke uitstraling, als de wat strakkere, stijlvolle Stealth Fries zijn perfect om te serveren met seizoensgebonden gerechten. Ga bijvoorbeeld voor lekkere winterse loaded fries, met een rijke stoofpot van rundvlees en donker bier, afgewerkt met gerookte mosterdmayonaise. Of kies voor een feestelijk zoet-zout recept van friet met een decoratie van crunchy beefstrips, feta en maple syrup, dat perfect past bij Eid al-Fitr, eind maart. Je kunt ook kiezen voor een klassiek bijgerecht met een kleine upgrade, zoals rozemarijnzout of truffelolie, om het hoofdgerecht wat extra diepgang te geven. 

Heb je een jonger en meer trendgevoelig publiek? Duik dan vooral in de trending wereldsmaken om je gasten in te pakken met combinaties die ze niet hadden verwacht. Varieer in het formaat en de looks van je friet om elk gerecht uniek te maken. En, houd bij het maken van die keuze dus ook de holding time goed in het oog! Want of het nu in je restaurant is of bij je gast aan de deur: een warm welkom is het begin van een geweldige beleving!

Bestel bij Bidfood

Met Lamb Weston friet maak je indruk: heerlijk knapperig, zelfs na langere tijd. Vegan, glutenvrij en perfect voor elke feestelijke presentatie!


Bekijk het assortiment