ma 23 dec 2024

Smaakmakers van het voorjaar


Het voorjaar brengt volop nieuwe smaken die de menu’s van de horeca vernieuwen en verfrissen. Het seizoen biedt een breed scala aan producten die de keuken tot leven brengen en gasten verrassen met frisse, verfijnde smaken. Benieuwd welke smaakmakers het voorjaar te bieden heeft? Lees het hieronder!

Creatief met asperges

Vanaf maart is het weer tijd voor asperges! Een uitgelezen kans om het voorjaar te vieren met deze culinaire traditie. Want voor veel gasten begint de lente officieel zodra de eerste asperges op het bord verschijnen. Van een klassieke aspergesoep en asperges met zalm tot een duo van witte en groene asperges; deze smaakmaker verveelt nooit. Klassiek of modern. Gekookt, gegrild of uit de oven. En als voor-, hoofd- of bijgerecht… laat je creativiteit spreken en verleid met joúw versie van het witte goud.

Proef de lente!

Het voorjaar brengt verandering, ook op de menukaart! De warme en volle wintersmaken maken plaats voor frisse en lichte smaken, van groenten, vlees en vis. Dan denk je al snel aan zalm, lam en kalf. De zalm is dit seizoen op zijn best; delicaat, zacht en romig. En wat dacht je van (weide)lam? Dit vlees zit vol smaak en combineert met zijn malse textuur geweldig bij een jus of marinade van kruiden. De lamsrump van Jordy’s Keuken is al gegaard en op smaak gebracht met zout en kruiden. Ook met de kalfsentrecôte van Jordy’s Keuken breng je een culinaire ode aan het seizoen. Door de sous-vide garing is het vlees boterzacht en zo licht als de lente!