Van trendy tot klassiek: dé non-food trends voor de feestdagen

Zeker tijdens de Kerst komt de beleving van de gast niet alleen van het eten. Non-food en aankleding spelen misschien wel net zo’n grote rol. Het zijn de sfeermakers op tafel, die letterlijk en figuurlijk kleur geven aan een lunch of diner. In deze blog lees je dé non-foodtrends voor de feestdagen van 2023.

Deze tips verschenen eerder in de Kerst-brochure van Bidfood.

Met feestelijke accessoires, mooie borden, chique servetten en stijlvolle glazen wordt alles nóg lekkerder. Bidfood heeft voor alle stijlen en sferen een passende oplossing in huis. Met het non-food assortiment kunt u het zo bijzonder, luxe en speciaal maken als u zelf wil. Laat u adviseren door onze non-food experts in één van onze showrooms; samen bezorgen we uw gasten een onvergetelijke ervaring!

Werk met een kleurenpalet

Werk met een kleurenpalet: donker of licht. Kies bijvoorbeeld dezelfde kleur linnen als het servies, maar dan in verschillende tinten (ton-sur-ton).

It's all in the details

Het verschil zit hem in de details; in een zilveren of bronzen servetring bijvoorbeeld, of kersttakjes en dennenappels als decoratie. Denk ook eens aan een bijzondere kaars die voor het sfeerlicht zorgt. Juist bij een wat strakkere tafelsetting kunnen deze kleine eyecatchers een groot verschil maken.

"Van trendy tot klassiek: durf te variëren!"

Mix & match

Mix servieslijnen door elkaar en durf te variëren met stijlen, kleuren en materialen. Ga voor klassiek én trendy, voor hout én porselein en voor zwart-wit én kleur. Variatie is verrassend en feestelijk!

Alles voor een feestelijke tafel

Bekijk alle

Tafellepel sky goud

Bestellen

Bord Tahiti ovaal zwart

Bestellen

Kaarshouder goud metaal

Bestellen

Maria Theresa gold diep bord

Bestellen

Dineren bij kaarslicht

Kaarsen brengen sfeer aan tafel. Dat hoeven overigens geen echte kaarsen te zijn. Met led-kaarsen speelt u op safe en draagt u evengoed bij aan de sfeer. Extra voordelen zijn de (veel) langere brandtijd, de relatief voordelige kosten (want ze gaan langer mee) en het ontbreken van kaarsvet.

Verantwoorde keuzes

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol, ook in de beleving van uw gasten. Sommige exclusieve servetten zijn composteerbaar en worden fossielvrij gemaakt van bijvoorbeeld maïs en citroenschillen. Deze servetten zijn ook nog eens super zacht en absorberend!

Meer voor de feestdagen?

Lees hier alle tips & tricks.