Slimme & succesvolle feestdagen: 7 tips

December is een topmaand voor de horeca en biedt volop kansen om het jaar succesvol af te sluiten. We helpen je graag om het verschil te maken, met slimme keuzes die jouw team zo veel mogelijk ontzorgen. In deze blog lees je met welke menu’s en gerechten je met minimale inspanning toch de show steelt, bij voorkeur met margerijke producten, voor aantrekkelijke omzetten.

Deze tips verschenen eerder in de Kerst-brochure van Bidfood.

1. Voordelig en verrassend

Met ‘slim’ bedoelen we voordelig én verrassend. Kies bijvoorbeeld (ook) eens voor kip, varkensvlees of kabeljauw. Zo bewaak je de marges en kun je nog steeds extra feestelijk uit de hoek komen. Zeker wanneer je extra aandacht besteedt aan de presentatie.

2. Verras met groenten

Groenten zijn razend populair. En het mooie is: met groenten kun je de gaafste dingen doen. Denk aan een ‘steak tartare’ van gerookte biet, watermeloen en linzen, of aan een gave roast van gevulde pompoen. Op groenten zit een relatief hoge marge, dus denk ook aan de 80/20 regel van 80 procent groenten en 20 procent vlees (of vis) op het bord. Deze trend wordt inmiddels volledig omarmd!

3. Samen delen

Over trends gesproken: shared dining is nog steeds razend populair. Deze manier van uit eten gaan creëert een gevoel van saamhorigheid en is daarom ideaal voor de feestdagen.

Alles voor een succesvolle kerst

Bekijk alle

Jordy's Keuken ruby aardbei roomijs

Bestellen

Knolselderij carpaccio

Bestellen

Veganistisch zwarte woud garniture

Bestellen

Moonfish tartaar

Bestellen

4. Gemak & kwaliteit

Zelfs de beste chefs kiezen vaker voor ‘gemaksproducten’. Enerzijds vanwege het personeelstekort, anderzijds vanwege de hoogwaardige kwaliteit van veel (nieuwe) producten. Zo weten de professionals achter het mise-en-place-concept Jordy’s Keuken precies wat er nodig is voor een wow-effect aan tafel. Breng de elementen samen op het bord en je beschikt over een feestelijk en verrassend dessert van de allerhoogste kwaliteit!

5. Fondue-feest

Qua beleving gaat er weinig boven de fondue. De combinatie van tafelbereiding en shared dining is onweerstaanbaar. Een fondue is ideaal voor groepen en gezinnen én brengt sfeer aan tafel. Alleen al de presentatie is goud waard, met zijn houten planken en gekleurde bakjes vol sausjes en ingrediënten om te dippen. Hiermee biedt je je gasten de mogelijkheid tot het personaliseren van hun gerechten en ontlast je bovendien het keukenteam!

6. Ga voor een foodswap

Maak slimme menukeuzes en ga voor een foodswap! Slimme aanpassingen van je gerechten, waarmee je de winstmarges behoorlijk kunt vergroten. Bijvoorbeeld: vervang een kostbaar ingrediënt door een betaalbaar alternatief. Met de huismerken van Bidfood ben je qua inkoop bijvoorbeeld voordeliger uit, zonder concessies te doen aan kwaliteit, smaak én beleving.

Ook slim: verras met groenten en serveer een plantaardige new-skool versie van een klassiek vlees- of visgerecht. Een verrassende invalshoek met extra lekkere marges!

7. Het oog wil ook wat

Zeker tijdens de Kerst komt de beleving van de gast niet alleen van het eten. Non-food en aankleding spelen misschien wel net zo’n grote rol. Het zijn de sfeermakers op tafel, die letterlijk en figuurlijk kleur geven aan een lunch of diner. Met feestelijke accessoires, mooie borden, chique servetten en stijlvolle glazen wordt alles nóg lekkerder. Met het non-food assortiment van Bidfood kun je het zo bijzonder, luxe en speciaal maken als je zelf wil.

De beste wijnen voor de feestdagen

Ga ook voor slimme en succesvolle feestdagen en schenk verrassende wijnen aan je gasten. Bekijk het uitgebreide wijnassortiment van Bidfood.

Bekijk het assortiment

Meer voor de feestdagen?

Lees hier alle tips & tricks.