Flammkuchen: de ultieme sharing dish op de borrelplank
Het is zomer! En dat betekent dat gasten lekker lang genieten van het lekkere weer op het terras. Hierbij mag natuurlijk de borrelplank niet ontbreken. Wil je eens wat nieuws op de borrelplank serveren? Ga dan voor de flammkuchen. Het ultieme gerecht om te delen!
Van traditioneel gerecht naar een hip borrelplank gerecht
Flammkuchen is een traditioneel en authentiek Duits gerecht. In Duitsland vind je ‘m dan ook bijna overal op de kaart. Van restaurant tot cafés en als on the go snack. Traditioneel maak je ‘m met crème fraîche, maar met een plantaardig alternatief voor zure room is de flammkuchen ook plantaardig te serveren. Gebruik verschillende toppings en serveer flammkuchen in puntjes op een mooie houten plank, zodat iedereen er samen van kan snacken.
Plantaardige basis - voor meer efficiëntie in de keuken
Iedere gast heeft andere (dieet)wensen. Toch willen zij gezellig met elkaar op het terras kunnen borrelen, zonder moeilijk te doen over wat te bestellen als borrelhapje. Door te kiezen voor een plantaardige basis heb je minder complexiteit in de keuken omdat je alle gasten kunt bedienen ongeacht hun dieetwensen. Daarnaast kun je variëren met toppings. Van enkel plantaardige toppings als vegan bacon of pulled jackfruit tot dierlijke toppings als spekjes, pulled pork of zalm. Zo is er voor ieder wat wils.
Gemak en eindeloos variëren
Met de flammkuchen kun je alle kanten op. Met diverse toppings kun je continu nieuwe creaties bedenken, meebewegen met het seizoen en zelfs met je gast. Of je nou een creatieve chef bent of een minder ervaren keukenbrigade hebt staan: met de flammkuchen kun je alle kanten op. Toppen, afbakken en serveren. Zo eenvoudig is het.
Ook inzetbaar als all day dish
De flammkuchen is veelzijdig inzetbaar en kan de hele dag door. Naast borrelplank gerecht kun je ‘m ook serveren als licht lunchgerecht, als snack, als voorgerecht, side dish bij een lekker diner of als take-away.
Zomerse touch
De flammkuchen is flinterdun, lekker krokant en licht verteerbaar. Dat maakt het dus een ideale snack bij zomers weer. Top af met rijke en pure smaken van de méditerranée en creëer een zomerse beleving voor jouw gast. Wil jij nu ook zo’n lekkere flammkuchen serveren? Probeer dan eens deze zomerse variant met pistache, vijgen en gegrilde courgette:
Ingrediënten
50 gram Flammkuchen bodem
10 gram Vegan pesto
50 gram Courgette
10 gram Pistachenootjes (gehakt)
3 vijgen (gesneden in partjes)
Handje rucola
Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 270 graden
Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken. Laat een grillpan goed heet worden.
Bestrijk de plakken courgette met wat olijfolie en grill de courgette aan weerszijden goudbruin.
Smeer de flammkuchen in met Violife Use Like Dairy Sour Cream en de vegan pesto.
Verdeel hierover de Violife Mozzarella Flavour Geraspt.
Bak de flammkuchen goudbruin in de oven op 270 graden voor 4 minuten.
Top af met de gegrilde courgette, vijgen, pistachenootjes en eventueel een handje rucola.
:quality(10))
:quality(10))
Spaar voor mooie gifts
Spaar met Bidfood Xtra op ons borrelplank assortiment. Ontdek hét spaarprogramma van Bidfood, speciaal voor horeca ondernemers, en spaar voor mooie gifts.