Flammkuchen: de ultieme sharing dish op de borrelplank

Het is zomer! En dat betekent dat gasten lekker lang genieten van het lekkere weer op het terras. Hierbij mag natuurlijk de borrelplank niet ontbreken. Wil je eens wat nieuws op de borrelplank serveren? Ga dan voor de flammkuchen. Het ultieme gerecht om te delen!

Wat is flammkuchen?

Flammkuchen is een traditioneel en authentiek Duits gerecht. In Duitsland vind je ‘m dan ook bijna overal op de kaart. Van restaurant tot cafés en als on the go snack. Traditioneel maak je ‘m met crème fraîche, maar met een plantaardig alternatief voor zure room is de flammkuchen ook plantaardig te serveren. Gebruik verschillende toppings en serveer flammkuchen in puntjes op een mooie houten plank, zodat iedereen er samen van kan snacken.

Plantaardige basis: flammkuchen vegetarisch of vegan

In een tijd waarin dieetwensen steeds diverser worden, biedt een plantaardige basis voor flammkuchen een simpele oplossing. Vegetarische flammkuchen en vegan flammkuchen zorgen er niet alleen voor dat ze passen binnen verschillende dieetwensen, maar zijn ook een smakelijke manier om aan verschillende voorkeuren tegemoet te komen. De basis van deze flammkuchen varianten bestaat vaak uit plantaardige room of kaas, waardoor ze een geweldige optie zijn voor iedereen.

Flammkuchen op BBQ voor een zomerse touch

Een flammkuchen BBQ biedt een verrassende twist aan het traditionele recept en voegt een rokerige diepte toe die perfect is voor zomerse bijeenkomsten. Of je nu kiest voor flammkuchen spek, flammkuchen tonijn, of een gezonde flammkuchen met groenten, de BBQ zal de smaken naar een hoger niveau tillen. Het grillen van flammkuchen voegt een extra dimensie toe aan de ervaring, waardoor het een favoriet wordt bij zowel volwassenen als kinderen.

Flammkuchen recept

Flammkuchen is flinterdun, lekker krokant en licht verteerbaar. Dat maakt het dus een ideale snack bij zomers weer. Top af met rijke en pure smaken van de méditerranée en creëer een zomerse beleving voor jouw gast. Wil jij nu ook zo’n lekkere flammkuchen serveren? Probeer dan eens deze zomerse variant met pistache, vijgen en gegrilde courgette:

Ingrediënten

  • 10 gram Pistachenootjes (gehakt)

  • 3 vijgen (gesneden in partjes)

  • Handje rucola

  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 270 graden

  • Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken. Laat een grillpan goed heet worden.

  • Bestrijk de plakken courgette met wat olijfolie en grill de courgette aan weerszijden goudbruin.

  • Smeer de flammkuchen in met Violife Use Like Dairy Sour Cream en de vegan pesto.

  • Verdeel hierover de Violife Mozzarella Flavour Geraspt.

  • Bak de flammkuchen goudbruin in de oven op 270 graden voor 4 minuten.

  • Top af met de gegrilde courgette, vijgen, pistachenootjes en eventueel een handje rucola.

Meer lezen?

Ontdek meer handige tips, trends en meer in onze blogs