6 borrelplank trends om op in te spelen

In de horeca draait alles om het creëren van onvergetelijke ervaringen voor je gasten. En wat is er nu beter dan een goed samengestelde borrelplank die niet alleen de smaakpapillen prikkelt, maar ook een visueel feestje is? Bekijk de borrelplank trends van dit moment om op in te spelen.

VIsueel aantrekkelijk

Net zoals dat voor elk gerecht geldt, is ook bij de borrelplank de opmaak belangrijk. Steeds vaker worden borrelplanken een waar visueel spektakel. Zo worden bijvoorbeeld de vleeswaren opgemaakt als een roos en de lege plekken opgevuld met kleurrijke decoratieve elementen zoals eetbare bloemen. Natuurlijk mag de rustieke houten plank niet ontbreken om het geheel mooi op te presenteren.

Wereldse smaken

De internationale borrelplank neemt de gast mee op een culinaire reis rond de wereld, waarbij diverse internationale smaken samenkomen op één plank. Combineer diverse internationale hapjes zoals Spaanse tapas, Italiaanse vleeswaren, Duitse flammkuchen en Franse kazen. Hierdoor genieten gasten van een gevarieerde culinaire ervaring, waarbij elke hap ze even laat terugdromen naar hun vakantie.

Plank vol mini gerechtjes

Verras jouw gasten met een borrelplank vol minigerechtjes. Je kan dan denken aan mini hotdogs, burgertjes of dumplings. Met een mooie presentatie en een diversiteit aan smaken, kleuren en texturen maak je van jouw borrelplank een waar feest voor het oog én de smaakpapillen. Deze unieke combinatie van lekkernijen zal ongetwijfeld indruk maken op jouw gasten en hen een onvergetelijke ervaring bieden.

Thema-borrelplanken

Ook thematische borrelplanken zien we steeds vaker. Op deze manier kun je op diverse thema’s inspelen. Laat je gasten juichen voor Nederland tijdens belangrijke sportwedstrijden met een oranje borrelplank, compleet met diverse snacks en smaakvolle dips in de kleuren van onze nationale trots. Tijdens valentijn is een rode borrelplank met verleidelijke hapjes toepasselijk. Jouw gasten zullen ongetwijfeld een geslaagde date beleven.

Inspelen op seizoenen

Elk seizoen heeft zijn eigen smaken. Hier kun je met de borrelplank ook goed op inspelen. Voeg frisse meloen toe in de zomer, een pompoenspread en vleeswaren van wild in de herfst, een stoofpotje in de winter en heerlijk vers fruit in de lente.

Populair op social media: Butter Boards

Een trend die de laatste tijd veel voorbij komt op sociale media zijn de butterboards. Het concept van een butterboard is simpel. Je smeert een flinke lading boter uit over een plank en doet hier diverse smaakmakers overheen zoals een kruidenbotermix. Verder kan je de boter aftoppen met vleeswaren en groenten. Bij de plank worden verschillende soorten brood geserveerd.

Nog meer weten over borrelplanken? Volg dan de sessie “Upgrade je borrelplank” die wordt gegeven in een van onze Foodyards.

Spaar voor mooie gifts

Spaar met Bidfood Xtra op ons borrelplank assortiment. Ontdek hét spaarprogramma van Bidfood, speciaal voor horeca ondernemers, en spaar voor mooie gifts.

Bekijk het spaarassortiment

Meer lezen?

Ontdek meer handige tips en oplossingen