6 borrelplank trends om op in te spelen

In de horeca draait alles om het creëren van onvergetelijke ervaringen voor je gasten. En wat is er nu beter dan een goed samengestelde borrelplank die niet alleen de smaakpapillen prikkelt, maar ook een visueel feestje is? Bekijk de borrelplank trends van dit moment om op in te spelen.

Borrelplank maken: hoe doe je dat?

Net zoals dat voor elk gerecht geldt, is ook bij de borrelplank de opmaak belangrijk. Steeds vaker worden borrelplanken een waar visueel spektakel. Zo worden bijvoorbeeld de vleeswaren opgemaakt als een roos en de lege plekken opgevuld met kleurrijke decoratieve elementen zoals eetbare bloemen. Natuurlijk mag de rustieke houten plank niet ontbreken om het geheel mooi op te presenteren.

Thema borrelplank voor wereldse smaken

Creëer thema borrelplanken die je gasten meenemen op een culinaire wereldreis. Van een Italiaanse borrelplank met fijne vleeswaren en kazen, Duitse flammkuchen tot een Spaanse borrelplank vol levendige tapas, de mogelijkheden zijn eindeloos. Overweeg ook Aziatische borrelplanken met sushi en dumplings, Mexicaanse borrelplanken met nachos en guacamole, en Franse borrelplanken voor een vleugje haute cuisine. Elk thema biedt een unieke kans om borrelplank ideeën te exploreren die perfect passen bij verjaardagen, feestdagen, en zelfs zoete borrelplanken voor dessertliefhebbers.

Borrelplanken het hele jaar door

Borrelplank ideeën die inspelen op de seizoenen zorgen ervoor dat je aanbod het hele jaar door fris en relevant blijft. Gebruik lichte, frisse ingrediënten zoals bessen en meloen voor een zomer borrelplank, en kies voor rijkere, warmere smaken in de herfst en winter, zoals pompoen of stoofpotjes. Door te variëren met seizoensgebonden componenten, maak je van elke borrelplank een weerspiegeling van het moment.

Populair op social media: butter boards

Een trend die de laatste tijd veel voorbij komt op sociale media zijn de butter boards. Het concept van een butter board is simpel. Je smeert een flinke lading boter uit over een plank en doet hier diverse smaakmakers overheen zoals een kruidenbotermix. Verder kan je de boter aftoppen met vleeswaren en groenten. Bij de butter board worden verschillende soorten brood geserveerd.

Meer lezen?

Ontdek meer handige tips en oplossingen