Verleid jouw gasten met zomer dranken

Als horecaondernemer met een bruisend terras weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je gasten de perfecte zomer dranken te serveren. Of het nu gaat om dorstlessende limonades, smaakvolle smoothies of trendy cocktails, een breed aanbod aan zomer dranken trekt gasten naar jouw terras.

In de dynamische wereld van de horeca is het essentieel om met de seizoenen mee te bewegen. Een belangrijk aspect hiervan is het aanbieden van seizoensgebonden drankjes. Deze drankjes kunnen niet alleen helpen om jouw menu fris en spannend te houden, maar ze kunnen ook inspelen op de veranderende smaakvoorkeuren van jouw gasten als gevolg van het weer. Zo kan bijvoorbeeld het warme zomerweer leiden tot een toename in de vraag naar lichte, verfrissende drankjes zoals koude biertjes, sprankelende cocktails of fruitige mocktails. Door het aanbieden van een selectie seizoensgebonden zomer dranken, kan je tegemoetkomen aan deze veranderende vraag.

Zomerbier

Zomerbieren zijn een must-have voor elk warm en zonnig terras. Deze bieren zijn vaak lichter en fruitiger dan hun winterse tegenhangers. Denk aan witbieren, die met tonen van citrus en koriander een verfrissende keuze zijn, of aan fruitige radlers, die tussen bier en frisdrank inhangen. Ook andere soorten fruit bier zoals kriek doen het goed. Uiteraard mogen ook Corona en Desperados met een schijfje niet ontbreken op de kaart.

Door een selectie van deze zomerbieren aan te bieden, kun je jouw gasten verfrissende opties bieden die perfect passen bij een zonnige dag op het terras.

Zomerwijn

Als we het hebben over zomerwijnen, dan spreken we vaak over wijnen die licht, verfrissend en makkelijk te drinken zijn. Deze wijnen zijn meestal wit of rosé, hoewel er ook verschillende rode wijnen zijn die gekoeld geserveerd kunnen worden. Ook deze passen geweldig bij het zomerse weer. Wat een wijn tot een 'zomerwijn' maakt, is vooral de balans tussen zuur en fruitigheid, die zorgt voor een verfrissende smaak, ideaal voor warm weer. Populaire zomerwijnen zijn onder andere Vermentino, met zijn fruitige tonen van perzik en pruim, en Pinot Grigio, bekend om zijn lichte, frisse karakter. Rosé wijnen, in verschillende stijlen, van droog tot zoet, zijn ook een zomerse favoriet. Ze bieden de perfecte balans tussen het frisse zuurtje, maar ook rode fruittonen zoals bijvoorbeeld framboos. Tot slot zijn ook mousserende wijnen zoals Prosecco erg in trek tijdens de zomer. De feestelijke bubbels zijn als aperitief populair door zijn verkwikkende fruit aroma's van appel, peer en perzik.

Door deze wijnen te schenken, kan je jouw gasten een verfrissende wijnervaring bieden die perfect past bij het zomerseizoen.

Mocktails met Lipton Ice Tea

Natuurlijk wordt er ook aan de gasten gedacht die geen alcohol drinken. Een van de absolute terras favorieten is Ice Tea. Zorg hierbij voor de ‘perfect serve’ door de Lipton Ice Tea te serveren in het juiste glas met voldoende ijs. Garneer met een citroentje en een stijlvol en duurzaam stampertje van Lipton. Ook mocktails worden steeds populairder. Lipton ice tea kan als basis dienen voor diverse alcoholvrije cocktails zoals de populaire mojito. Voeg limoen en munt toe aan de ice tea green voor een verfrissende alcoholvrije variant van de mojito. Ook de Rode Vruchten mocktail is een heerlijk drankje voor op het terras. Combineer rode vruchtensiroop met Lipton Ice Tea Sparkling en limoensap en voeg hier een partje limoen aan toe als garnering.

Lipton Ice Tea

Bekijk alle

Lipton ice tea green

Bestellen

Lipton ice tea perzik

Bestellen

Lipton ice tea sparkling

Bestellen

Lipton ice tea green zero

Bestellen

Spaar voor mooie gifts

Spaar met Bidfood Xtra op ons zomerdranken assortiment. Ontdek hét spaarprogramma van Bidfood, speciaal voor horeca ondernemers, en spaar voor mooie gifts.

Bekijk het spaarassortiment

Meer lezen?

Ontdek meer handige tips, trends en meer in onze blogs