Vang het voorjaar in je soepkom

Soep is een favoriet van alle tijden en nog belangrijker: een margemaker bij uitstek. Ideaal om ruim van tevoren voor te bereiden, zelfs door minder ervaren personeel. Bovendien biedt soep eindeloze mogelijkheden om eenvoudig vegetarische of zelfs veganistische variaties te creëren.

5 bouwstenen voor een smaakvolle soep

Soepen zijn vaste en ijzersterke items op veel menukaarten. Logisch, want je kunt echt alle kanten op. Met bijvoorbeeld kippensoep, snert en een groentensoep speel je in op de trend van comfort food. En met Thaise tom kha of Japanse miso-soep bied je wereldse favorieten. In het seizoen kun je variëren met asperge- en pompoensoep. Daarnaast zijn soepen ook nog eens een perfecte bestemming voor schillen en snijresten die veel smaak en waarde toevoegen.

In het kort:

1 Bouillon is altijd de basis.

2 Bespaar tijd met soeppoeder.

3 Binders: gebruik roux of maizena om de soep steviger te maken.

4 Geef smaak, kracht, sensatie en signatuur met pure smaakmakers.

5 Maak je soep compleet met kruiden en specerijen.

1. De basis: bouillon

Alles begint met bouillon. Deze pure en smaakvolle basis is het startpunt voor iedere heerlijke soep. Met jouw verse toevoegingen en de overige bouwstenen uit de toolkit kun je per recept specifiek smaak, karakter en structuur toevoegen die perfect passen bij jouw signatuur, gasten en menukaart.

 • Kies je type bouillon: runder, kip, vis of een groentevariant.

 • Bepaal de eigenschappen die de bouillon moet hebben: minder zout, biologisch, vegetarisch, veganistisch, gluten- of lactosevrij.

 • Kies de vorm van bouillon waarmee je wil werken: gelei, pasta, poeder of geconcentreerd, zoals Knorr Professional Liquid Concentrates.

Alles voor de lekkerste soep

Bekijk alle

Knorr Asperge Crèmesoep

Bestellen

Knorr Marokkaanse harirasoep

Bestellen

Knorr Thai Tom Kha Kai

Bestellen

Knorr lente-ui en preisoep

Bestellen

2. Bespaar tijd met soeppoeder

Als je weinig tijd hebt en op zoek bent naar een makkelijke oplossing, dan bouw je soep niet op vanuit een bouillon, maar kies je voor een soeppoeder als basis. Zo win je tijd, zonder smaak te verliezen.

 • Je kan bijvoorbeeld starten met een velouté en van daaruit verder je soep opbouwen.

 • Een andere optie is om te kiezen voor een soep die al bijna af is.

 • Creëer een eigen signatuur door het toevoegen van smaakmakers die bij jou passen. Denk bijvoorbeeld aan miso, kruiden, gefermenteerde ingrediënten of de Knorr Professional Intense Flavours.

 • Maak je soep af door op het laatste moment nog een boost te geven met bijvoorbeeld de Knorr Professional Liquid Concentrates.

3. Binders

We binden soepen om ze steviger te maken. Veel maaltijdsoepen zijn daarom dan ook gebonden: het voelt veel meer als een volwaardig gerecht.

 • Roux maken is een klusje dat tijd kost en waar ook wat mee kan misgaan: het mengsel kan klonterig worden en de roux kan schiften in de soep. Kies voor snelheid en gemak met een kant-en-klare binder. Knorr Blanke of Bruine Roux voeg je eenvoudig warm toe. De korrels lossen snel op zonder klontvorming en schiften niet.

 • Maizena: als je soepen op een glutenvrije en/of vegetarische manier wilt binden, kan je voor Maizena kiezen. Maizena express is samengesteld uit een aantal soorten zetmeel en kokend aanmaakbaar in tegenstelling tot gewone maïzena.

4. Smaakmakers

Pure smaakmakers geven kracht en verdieping aan je soep. deze slimme bouwstenen zorg je voor een perfecte balans van intense en pure smaken in jouw soepen. Naast zout en peper zijn er vele andere manieren om je soep meer smaak, kracht, sensatie en signatuur te geven:

 • Knorr Professional Intense Flavours voegen spanning toe aan je soep. Kies voor de smaak Roast Umami om de umamismaak aan je soep te geven, voeg Citrus Fresh toe voor een frisse twist en kies Deep Smoke voor meer spanning in je soep.

 • Knorr Professional Liquid Concentrates geven je soep net dat extra stukje body. Verkrijgbaar in de smaken Groenten, Kalf, Kip, Rund, Schaaldieren en Vis.

 • Knorr Kruidenpuree is onmisbaar in veel soepen. Experimenteer eens met de Gember Puree, Knoflook Puree, Paprika Puree en Kerrie Puree van Knorr Professional in jouw verschillende (wereld)soepen.

5. Kruiden & specerijen

Maak je soep compleet met kruiden. Maak het jezelf gemakkelijk en bespaar tijd met primerba’s. Dit is een makkelijke en goedkopere optie dan het gebruik van verse kruiden. Ideaal als je geen verse kruiden tot je beschikking hebt.

Aan de slag met voorjaarssoep?

Bekijk het assortiment voor smaakvolle soepen die perfect bij het voorjaar passen.

Bekijk het assortiment

Ook interessant voor jou: