vr 31 jan 2025

De wet van 3


Wil je het maximale uit je bedrijf halen? Succes draait om het optimaal benutten van elke kans! In deze blog duiken we in de magie van marges, omzet en kosten en laten we je zien hoe je jaarlijks extra rendement kunt behalen. Ontdek de kracht van de ‘wet van 3’ en leer hoe je je cijfers kunt laten werken voor jou!

Definitie wet van 3: Marge, Omzet en Kosten

Handheld

Met een slimme handheld stel je de juiste upsell-vragen aan de gast.

  • Percentage upsell per gast 3%

  • Aantal gasten per jaar 14.000

  • Extra besteding per gast €1,50

  • Extra omzet per jaar €21.000

    *Jaaromzet € 700.000 / Gem.besteding € 50 / Inslag 30%

Extra rendement per jaar

€ 14.700

Upsell drankje

Laat je gasten extra genieten. Verleid je gasten met een premium aperitief met meer marge.

  • Percentage gasten die ‘JA’ zeggen 17%

  • Aantal gasten die iets extra bestellen 2.300

  • Extra besteding per gast € 2.85

  • Extra omzet per jaar € 6.555

    *Jaaromzet € 700.000 / Gem.besteding € 50 / Inslag 22%

Extra rendement per jaar

€ 5.000

Wijn upsell

Beschik over de kennis en skills. Laat wijnen proeven aan tafel die goed smaken bij gerechten.

  • Percentage gasten die ‘JA’ zeggen 14%

  • Aantal gasten die iets extra bestellen 2.000

  • Extra besteding per gast € 2,10

  • Extra omzet per jaar € 4.100

    *Jaaromzet € 700.000 / Gem.besteding € 50 / Inslag 22%

Extra rendement per jaar

€ 3.250

Zien doet kopen

Presenteer je desserts als een levende menukaart en verleid zo je gast.

  • Groei van verkoop desserts 11%

  • Aantal gasten per jaar 14.000

  • Extra besteding per gast € 8,15

  • Extra omzet per jaar € 12.500

    *Jaaromzet € 700.000 / Gem.besteding € 50 / Inslag 25%

Extra rendement per jaar

€ 9.500