Dit zijn dé ijstrends voor deze zomer

Het hoogseizoen is van start en de vraag naar verfrissend softijs groeit. Op zonnige dagen is niet veel nodig om klanten te verleiden tot een lekker ijsje. Maar door in te spelen op de laatste trends zorg je wél voor hogere marges en kun je je extra onderscheiden.

Van bijzondere smaakcombinaties tot luxe ijscoupes; in de zomer van 2024 zijn er volop trends waar jij als ondernemer slim op in kunt spelen. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met deze tips van Nic Nederland maak jij als ondernemer het verschil.

Smaken volgens de laatste trends

Klanten worden graag verrast en laten zich tegenwoordig vaak inspireren door sociale media. Hierdoor komt het steeds vaker voor dat klanten speciaal naar een zaak gaan om een bijzondere ijscreatie te proberen die zij online hebben gezien. Met het maken van opvallende ijscreaties en smaakcombinaties kun je je echt onderscheiden. Combineer je softijs eens met een lichtpittige smaak als Spicy Orange of voeg een kleine pretzel (zout en krokant) toe aan je ijs. De zoet-hartig combinatie is namelijk razend populair. Als je vervolgens een mooie foto van het ijsje op instagram plaatst, brengen nieuwsgierige gasten zeker een bezoek brengen aan jouw zaak.

De hardlopers van Nic

Bekijk alle

NIC Nederland Topping rood fruit

Bestellen

NIC Nederland Amaretti crunch

Bestellen

NIC Nederland Spicy orange topping

Bestellen

NIC Nederland Meringue mix drops

Bestellen

Geef het nét dat beetje extra

Om je ijs naar een nog hoger niveau te tillen, kun je gebruik maken van een verrassende garnering. Combineer softijs met pistache topping bijvoorbeeld met Amaretti Crunch voor een lekkere bite. Het toevoegen van een garnering is een eenvoudig manier om je ijsje net wat extra luxe te geven. Ook met vrolijke Meringue Mix Drops steel je gemakkelijk de show. Meringue heeft een aangename textuur in combinatie met softijs en het ziet er trendy uit. Doordat de mix meerdere kleuren heeft, met ieder hun eigen smaak, is het een echt luxeproduct.

Zorg voor een mooie presentatie

Softijs in een ijsbakje of op een oubliehoorntje krijgt met vrolijke toppings en garneringen al een mooie uitstraling, maar door je ijscreaties in een glas te serveren wordt het pas echt een chique traktatie. In een mooie coupe kun je softijs, garneringen en toppings bijvoorbeeld opmaken in lagen. Zo krijg je een prachtige trifle en zorg je voor meerwaarde. Bovendien is dit een ideale manier om diverse smaken samen te brengen. Wat dacht je van een zomerse combinatie van Meringue mix drops en rood fruit topping?

Combineer en verdien meer

Verkoop jij naast softijs ook croissants, donuts of wafels? Denk out-of-the-box en combineer softijs met de rest van je aanbod! Zo zorg je eenvoudig voor een hogere kassa-aanslag en meer marge. De croissant gevuld met softijs wint in de Randstad al aan populariteit, maar ook softijs met pannenkoeken doet eenieder watertanden. Wees creatief en gasten blijven graag iets langer bij jou genieten op het terras. Op die manier worden voorbijgangers ook direct verleid om bij jou naar binnen te lopen.

Nic Nederland

Nic Nederland is de marktleider op het gebied van softijs in Nederland en biedt jou als ondernemer alles wat je nodig hebt om succesvol softijs te verkopen. Naast een zeer breed assortiment softijsmixen van de merken Frusco® en Frisiana® biedt Nic® ook volop garneringen, toppings, milkshakesiropen en disposables.

Bekijk het assortiment

Ook interessant voor jou: