wo 31 jul 2024

Lekker lokaal: de local hero's van Bidfood

Rianne van VulpenRedacteur Bidfood

In deze blog stellen we drie van onze local hero's graag aan je voor! Want lokaal inkopen, met het gemak van de groothandel: dat kan gewoon bij Bidfood.

LOF uit Espel

Het bedrijf LOF in Espel richt zich al ruim dertig jaar op witlof. Het is opgericht door Jan en Inge de Vries. Inmiddels wordt het geleid door hun zoon Gerwin.

LOF teelt ongeveer 30 witlofrassen, met als meest gebruikelijke soort Vintor. Ook roodlof wordt hier gekweekt, dat is minder bitter en rood van kleur.

De beste witlofwortels komen uit de Noordoostpolder en Oostelijk-Flevoland. LOF teelt zijn eigen wortels voor kwaliteitsgarantie. Gerwin benadrukt het belang van lokale kennis en omstandigheden voor optimale groei. Met eigen witlofwortels kan de opkweek van witlof optimaal bewaakt en beheerd worden. Dat garandeert een hoogwaardig product.

Pronk uit De Groon

Teler Paul Pronk is al sinds de jaren negentig teler van verschillende oergroenten. Op de grond in het Noord-Hollandse De Goorn waar zijn opa vroeger bieten en tulpen verbouwde, teelt Pronk vrolijk verder.

“De grond hier is heel geschikt voor bieten. Dat is gewoon toeval, een goede samenstelling van de grond. Hier worden de bieten mooi rond en glad”, vertelt Pronk trots over zijn producten.

Naast bieten en penen teelt Pronk ook pastinaken, aardperen en andere oergroenten. Soms ook in mini-variant om een mooi assortiment te telen. “Om mooie producten aan te bieden, proberen we regelmatig nieuwe dingen uit. Zo doen we ons best om ieder jaar een nieuw product te introduceren. Op deze manier werken we aan betere producten en een mooi assortiment.”

De Nieuwe Keuken uit Amsterdam

Sophie Tielrooij en Freddy Tratlehner, beter bekend als Vjèze Fur, maken zich sterk voor minder vlees op het bord. Dit bereik je niet met eiwitrijke vleesvervangers, vinden ze. Wél met de lekkerste producten op basis van Hollandse groenten. Sinds twee jaar maken ze die zelf, met De Nieuwe Keuken.

Alles voor het najaar

Wil je meer inspiratie voor het najaar? Hier vind je praktische tips, de laatste trends en de nieuwste producten.

Alles voor het najaar
  • Ook interessant voor jou