di 25 mrt 2025

Smaakmakers van het hoogseizoen


Het hoogseizoen staat voor de deur en dat betekent: tijd om je gasten te verrassen met de smaken van de zomer! Of je nu een gezellig terras hebt of een drukbezochte eetcafé runt, de juiste smaken kunnen je kaart echt laten opvallen. Denk aan frisse, fruitige ingrediënten die perfect passen bij het zonnige weer, of juist die ziltige tonen die de gasten meteen doen denken aan de zee en de zomervibes.

We zetten de lekkerste smaken voor je op een rijtje!

In mediterrane sferen

De lente en de zomer brengen een overdaad aan smaak, kleur en geur. Van frisse groenten tot tropisch fruit en zilte zeevruchten; vrijwel alle zintuigen worden geprikkeld in het ‘seizoen van de zon’. Ook jouw gasten hebben de zomer in hun bol en verlangen naar lichte smaakcombinaties, vrolijke cocktails, sprankelende wijnen en exotische bites. Bereid je goed voor en stel nu al een zomers menu samen, waarmee je op warme dagen en zwoele avonden het verschil maakt. Met sappige watermeloen, zoete aardbeien en frisse citrusvruchten zit je altijd goed, bijvoorbeeld in salades en desserts. Maar denk ook aan meer exotische smaken, zoals carambola, kakifruit en pitahaya; veelzijdig én verrassend. Qua zomerse groenten mogen courgette en aubergine niet ontbreken op het menu, bij voorkeur gegrild. Zo gaat er weinig boven gegrilde courgette met balsamico en parmezaan, of gegrilde aubergine met tomaat, feta en muntyoghurt. De mediterrane keuken is en blijft razend populair, vooral in de zomer!

Ga voor garnaal

Geef een zilte touch aan de zomer met één van de populairste zeevruchten: garnalen. Van gegrilde gambaspiesjes tot romige curries, frisse ceviches en healthy bowls; met de garnaal kun je alle culinaire kanten op. Erg lekker als smaakmaker in salades, bijvoorbeeld met mango en avocado, of als tapa in tomatensaus. Maak het jezelf en jouw team gemakkelijk door te kiezen voor gepelde en/of ontdarmde (tijger)garnalen en test nu al de lekkerste combinaties en bereidingen. Dan ben je straks helemaal klaar om jouw gasten te verrassen met de lekkerste seafood-specialiteiten.