In mediterrane sferen
De lente en de zomer brengen een overdaad aan smaak, kleur en geur. Van frisse groenten tot tropisch fruit en zilte zeevruchten; vrijwel alle zintuigen worden geprikkeld in het ‘seizoen van de zon’. Ook jouw gasten hebben de zomer in hun bol en verlangen naar lichte smaakcombinaties, vrolijke cocktails, sprankelende wijnen en exotische bites. Bereid je goed voor en stel nu al een zomers menu samen, waarmee je op warme dagen en zwoele avonden het verschil maakt. Met sappige watermeloen, zoete aardbeien en frisse citrusvruchten zit je altijd goed, bijvoorbeeld in salades en desserts. Maar denk ook aan meer exotische smaken, zoals carambola, kakifruit en pitahaya; veelzijdig én verrassend. Qua zomerse groenten mogen courgette en aubergine niet ontbreken op het menu, bij voorkeur gegrild. Zo gaat er weinig boven gegrilde courgette met balsamico en parmezaan, of gegrilde aubergine met tomaat, feta en muntyoghurt. De mediterrane keuken is en blijft razend populair, vooral in de zomer!