Alles voor een ultieme koffiebeleving voor jouw gasten

In Nederland drinken consumenten 18,6 miljard koppen koffie per jaar. Hiermee is koffie de meest gedronken drank na kraanwater. De kwaliteitsverwachting van koffie groeit en koffie is een steeds belangrijker onderdeel van de totaalbeleving van een horecaonderneming. Hoe speel je daar met jouw horecazaak slim op in? Dat lees je in deze blog.

Koffie wordt gedurende de hele dag gedronken en iedereen heeft een favoriet, maar drinkt meerdere soorten. Zwarte koffie blijft de meest gedronken favoriet, maar melkkoffies – zoals een cappuccino of latte macchiato – groeien hard. De kwaliteitsverwachting van koffie groeit en koffie is een steeds belangrijker onderdeel van de totaalbeleving van een horecaonderneming.

Koffiemelk: fluweelzachte toevoeging

Uit onderzoek blijkt dat 3 op de 10 koffiedrinkers altijd tot regelmatig koffie met een scheutje koffiemelk drinkt. Friesche Vlag Koffiemelk heeft een rijke smaak en maakt jouw koffie met een klein scheutje fluweelzacht en lekker romig van smaak. Ook fijn: de aluminium cup is toegestaan op basis van afwegingskader SUP-wetgeving.

"Koffie is, na kraanwater, het meest gedronken drankje in Nederland."

Perfect melkschuim

Meer dan 40% van de koppen koffie die consumenten buiten de deur drinken is een cappuccino of latte. Het uiterlijk en de smaak van de melkkoffie worden sterk door het melkschuim beïnvloed. Perfect melkschuim is belangrijk voor de beleving en jouw gasten. Friesche Vlag Opschuimmelk is in samenwerking met barista's ontwikkeld, heeft een optimale samenstelling van vetten en eiwitten en is lang houdbaar. Hierdoor kan je nog beter, makkelijker en steviger melkschuim creëren.

Alles voor een ultieme koffiebeleving

Bekijk alle

Friesche Vlag Barista plantaardige haver

Bestellen

Friesche Vlag halfvolle melk professional

Bestellen

Friesche Vlag opschuimmelk professional

Bestellen

Friesche Vlag volle melk professional

Bestellen

Plantaardige alternatieven

Het gebruik van plantaardige alternatieven voor melk in koffie is niet meer weg te denken en groeit in volume en waarde. ‘Variëren met plantaardig’ is als een belangrijke groeidrijver gedefinieerd; zuivel en plantaardig staan naast elkaar. Friesche Vlag Barista Haver is een haverdrank die voor een fijne en zijdezachte schuimkraag zorgt. Deze haverdrank is plantaardig, zonder toegevoegde suiker en van nature arm aan verzadigde vetten.

"Het gebruik van plantaardige alternatieven voor melk in koffie is niet meer weg te denken. "

Footprint verbeteren

Bij Friesche Vlag staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het merk realiseert zich dat zij hun sporen op de aarde achterlaten. Het doel is daarom om de impact zoveel mogelijk te verminderen; van de productie van de producten tot aan de materialen waarin het verpakt wordt. Bijna alle Friesche Vlag Halvamel en Goudband flesjes zijn van 100% gerecycled plastic gemaakt. De flesjes worden van het plastic van gerecycled plastic flessen gemaakt. Deze flesjes kunnen zelf ook weer worden gerecycled in het afvalsorteercentrum door na gebruik de dop erop te plaatsen en het folie te verwijderen, waarna ze weer worden gerecycled tot nieuwe flessen en andere plastic producten.

Friesche Vlag: dé beste voor jouw koffie

Friesche Vlag staat al sinds 1919 bekend als de koffieverrijker van Nederland; voor thuis, op het werk en onderweg. Voor meer dan een eeuw zorgt Friesche Vlag voor hoogwaardige kwaliteit en verfijnde smaak. Friesche Vlag is dé expert op het gebied van koffieverrijkers.

Bekijk het assortiment

Ook interessant voor jou