10x cocktailrecepten om deze zomer aan jouw gasten te serveren

De zomer is het perfecte seizoen om je gasten te verrassen met verfrissende en kleurrijke cocktails. Van klassieke cocktails tot de nieuwste trends zoals frozen cocktails: met de 10 cocktails uit deze blog ben je in no-time klaar om jouw zomerse cocktailkaart onvergetelijk te maken.

Recepten voor Cocktails

1. Blue Lagoon Cocktail

Deze aantrekkelijke cocktail combineert Blue Curaçao met vodka en limonadesiroop, wat resulteert in een fris én fotogeniek drankje: perfect voor zomerse dagen.

2. Blue Curaçao Cocktail

Een klassieker: meng Blue Curaçao met sinaasappelsap en een scheutje limoensap voor een eenvoudige, maar onweerstaanbare en kleurrijke cocktail die je gasten zal verrassen.

3. Limoncello Cocktail

De perfecte keuze voor een warme zomerdag: cocktails op basis van limoncello. Mix limoncello met bruisend water en een scheutje vers citroensap et voilà, een frisse cocktail is het heerlijke resultaat.

4. Manhattan Cocktail

Breng een stukje New York naar jouw menu met de Manhattan Cocktail. Deze mix van whisky, zoete vermout en een dash Angostura bitter is een ware klassieker onder de liefhebbers van sterke drank.

5. Long Island Cocktail

Voor de liefhebbers van sterke cocktails mag de Long Island Cocktail niet op je kaart ontbreken. Een krachtige combinatie van vodka, tequila, rum, gin en triple sec, afgemaakt met cola en citroensap. Een favoriet.

6. Dark and Stormy Cocktail

Met z'n mix van donkere rum en ginger beer, biedt de Dark and Stormy cocktail een smaakvolle ervaring met een pittige kick. Perfect voor de avontuurlijke drinker.

7. Moscow Mule Cocktail

Voor een verkoelende ervaring is de Moscow Mule cocktail, met vodka, ginger beer en limoensap, geserveerd in een koperen mok, een echte aanrader op de kaart.

8. Aperol Spritz Cocktail

De Aperol Spritz cocktail is het ultieme zomerdrankje. Met een mix van Aperol, prosecco, en sodawater, biedt het een geliefde combinatie van bitterzoete verfrissing. Gegarandeerd een hardloper.

9. Espresso Martini Cocktail

De Espresso Martini cocktail combineert vodka, espresso, koffielikeur en suikersiroop. Een perfect drankje als afsluiter van een heerlijk diner óf voor gasten die wel een cafeïne-kick kunnen gebruiken.

10. Virgin Cocktails

Vergeet ook de gasten niet die liever kiezen voor alcoholvrij; virgin cocktails bieden een heerlijke cocktail-ervaring zonder de alcohol. Experimenteer met ingrediënten zoals vers fruit, kruiden en bruisend water om een smaakvolle alcoholvrije cocktail te creëren én extra beleving toe te voegen.

Klassieke cocktails voor op jouw menu

Overweeg ook om nog klassieke cocktails aan je menukaart toe te voegen. Margarita cocktails, gin cocktails en cocktails met rum zijn tijdloze favorieten die altijd in de smaak vallen.

Nieuwe trend: frozen cocktails

Een nieuwe cocktail-trend die je niet wilt missen zijn frozen cocktails. Deze ijskoude drankjes zijn perfect voor hete zomerdagen en bieden een leuke twist op de traditionele recepten. Van een frozen margarita tot een verkoelende frozen limoncello: deze trend valt gegarandeerd in de smaak bij je gasten.

Serveer je cocktails in stijl

Door het aanbieden van een gevarieerd aanbod aan cocktails, van zoete cocktails tot frisse en winterse varianten, kun je een breed publiek aanspreken. Vergeet niet om je cocktails te serveren met stijlvolle cocktail glazen en versieringen zoals cocktail prikkers voor extra beleving.

Bekijk alle cocktailbenodigdheden

Ook interessant voor jou