Vis van Bidfood. Waarom?

Bidfood biedt een breed assortiment van (h)eerlijke vis, schaal- en schelpdieren. Duurzaam, rechtstreeks ingekocht bij de bron én scherp geprijsd. We zetten de voordelen op een rijtje.

100% bruikbaar, 100% calculeerbaar

Bidfood levert uitsluitend goed getrimde vis. De trim zegt iets over de bewerking van de vis, van hele zijde tot visfilet, en een zo bruikbaar mogelijk stukje vis te kunnen leveren, met zo min mogelijk waste en snij-afval. U betaalt dus enkel voor een viszijde die in zijn geheel bruikbaar is. In het gewicht zijn immers niet het buikvet, staartstuk, kopstuk en de borstvin meegerekend; afsnijdsels die u niét kunt gebruiken.

2. Direct van de bron ingekocht

Wij kopen onze vis rechtstreeks bij de bron in, zonder tussenhandelaren. Zo kunnen we de vis aanbieden voor extra scherpe prijzen.

3. Bewust duurzaam

Onze vissers zijn speciaal geselecteerd op kwaliteit en duurzaamheid. U kunt er dan ook zeker van zijn dat alle vis is voorzien van het ASC/MSC keurmerk. ASC (Aquaculture Stewardship Council) is van toepassing op vis, schaal- en schelpdieren die op verantwoorde manier zijn gekweekt. Dat wil zeggen: met duurzaam visvoer, zo min mogelijk antibiotica, de beste kwaliteit water en optimale arbeids-omstandigheden voor de kwekers. MSC (Marine Stewardship Council) is het keurmerk voor gevangen (wilde) vis en maakt zich sterk voor gezonde oceanen met grote populaties van vis, schaal- en schelpdieren.

4. Meer smaak, minder derving

Kwaliteit begint bij de bron. Die kwaliteit wordt gewaarborgd tijdens het verwerkingsproces en de (vacuüm)verpakking van de vis. Die zijn bepalend voor een langere houdbaarheid van het product, en dus ook voor méér smaak en minder derving. Net als wij hechten onze visleveranciers veel waarde aan hygiënische omstandigheden en topkwaliteit verpakkingen, om alle producten (lang) vers te kunnen houden. Overbevissing en bodembeschadiging moeten daarom zo veel mogelijk worden.

Lees meer over vis van Bidfood