Verse vis op de menukaart: bewaak marges en bespaar tijd

Op een gevarieerde menukaart mag vis niet ontbreken. Vis is voedzaam en gezond én is dankzij de vele soorten en bereidingswijzen ontzettend veelzijdig in te zetten. Maar welke soort of bereidingswijze je ook kiest, de kwaliteit van de vis is altijd van cruciaal belang. Hoe kies je voor vis van de beste kwaliteit zónder daarbij in te leveren op marges en tijdwinst? Dat lees je in deze blog.

Voordelen van vis op de menukaart

Het aanbieden van vis in jouw horecazaak heeft verschillende voordelen. Allereerst is vis natuurlijk een gezonde optie; de meeste vissoorten bevatten veel goede vetten en eiwitten.

Ook bedien je er de groep pescotariërs en gasten die minder vlees eten mee. Daarnaast kun je met vis mooie creatieve gerechten maken om jouw gasten een unieke culinaire ervaring te bieden. Er bestaan immers nogal wat verschillende soorten vis. Dankzij al die diverse texturen en smaken is er altijd wel een vissoort die past bij jouw wensen én die van je gasten.

Bespaar tijd en verklein je waste

Vis is een bewerkelijk product; het schoonmaken is een precieze en tijdrovende klus en de houdbaarheid is beperkt. Een praktische oplossing? Het gebruik van geportioneerde, verse vis. Doordat je de vis niet meer zelf hoeft schoon te maken en in porties te verdelen, bespaar je zeeën van tijd (pun intended) en daarmee dus geld. Nog een bijkomend voordeel: dankzij het gebruik van geportioneerde vis serveer je altijd precies dezelfde portiegroottes. Grote kans dus dat je ook je food waste nog aanzienlijk verkleint.

Kies voor kweekvis

Een betere wereld begint bij… je viskeuze. Overbevissing brengt namelijk veel schade toe aan het milieu. Het kweken van vis is een veel efficiënter proces en heeft daardoor een lagere ecologische footprint dan wild gevangen vis. Dat maakt kweekvis niet alleen een duurzamer, maar ook een goedkopere optie dan wilde vis. En de smaak van kweekvis? Die komt tegenwoordig heel dicht bij de smaak van wilde vis. Zalm is wat dat betreft het bekendste voorbeeld. Veel zalm wordt gekweekt in kwekerijen aan de Noorse fjorden, waar de natuurlijke leefomgeving van zalm perfect kan worden nagebootst, zodat het verschil tussen gekweekte en wilde zalm steeds kleiner wordt. Zowel op duurzaamheid, prijs als smaak scoort kweekvis vandaag de dag dus een dikke voldoende.

Verse vis voor de scherpste prijzen

Het kiezen voor huismerken levert al snel veel besparing op. De kwaliteit van huismerken doet vandaag de dag ook vrijwel niet meer onder voor A-merken, dus tel uit je winst. Met name als het gaat om hardlopers onder de verse vis (denk aan zalm, kabeljauw, dorade en zeebaars) hebben huismerken vaak een mooi aanbod. Dus wend je voor een scherpe prijs-kwaliteitverhouding dus zeker even tot het huismerken-assortiment. Zo kun je heel eenvoudig overheerlijke vis aanbieden zónder in te hoeven leveren op marge.

Kom langs tijdens Gastvrij Rotterdam

Wil jij kennismaken met ons uitgebreide assortiment verse vis? Kom dan langs bij onze beursstand op Gastvrij Rotterdam. Hier is de verse vis volop te proeven, zodat je zelf de hoogwaardige kwaliteit van ons huismerk kunt ervaren. Gratis aanmelden voor de beurs kan via onderstaande knop.

Claim jouw gratis ticket

Meer lezen over slim besparen?

Ontdek meer handige tips in onze blogs.