Het belang van saus op tafel

Een gerecht zonder saus is als peper zonder zout, avocado zonder toast of oesters zonder citroen. Kortom: een onmisbare aanvulling. In deze blog lees je een aantal interessante inzichten rondom het belang van saus in de totale gastbeleving én hoe je daar slim op inspeelt.

Bij het dineren in restaurants draait het niet alleen om de smaak van het gerecht, maar ook om de ervaring eromheen. Een cruciaal aspect van deze ervaring is de aanwezigheid van sauzen op tafel. Zo onthult recent onderzoek door Tomula fascinerende inzichten in het gedrag en de voorkeuren van Nederlandse gasten met betrekking tot sauzen in restaurants.

Wachten op de saus

Uit het onderzoek blijkt dat een aanzienlijk deel van de Nederlandse respondenten, maar liefst 58 procent, aangeeft te wachten met eten totdat de saus op tafel staat. Dit illustreert het belang dat mensen hechten aan de aanwezigheid van sauzen bij hun gerechten. Het wachten op sauzen kan een grote impact hebben op de eetervaring en zelfs als gevolg hebben dat jouw gast het eten koud opeet. Dit zal de algemene ervaring van de gast geen goed doen.

Slimme saus-oplossingen

Bekijk alle

Heinz tomaten ketchup roomservice

Bestellen

Heinz mayonaise, fles 875 ml

Bestellen

Heinz mosterd roomservice

Bestellen

Heinz tomaten ketchup, fles 875 ml

Bestellen

Direct op tafel

Een andere opvallende bevinding van het onderzoek is dat maar liefst 77 procent van de respondenten aangeeft de voorkeur te geven aan sauzen die al op tafel staan in plaats van hierom te moeten vragen bij de bediening. Dit laat zien hoe belangrijk het is om te zorgen dat de saus direct op tafel komt, zodat de gast kan genieten van een fantastische restaurantbeleving zonder onderbrekingen.

Handige, stijlvolle portieverpakkingen

In het streven naar beleving en efficiëntie speelt Heinz een cruciale rol door de oplossingen te bieden voor restaurants. Met hun uitgebreide assortiment aan sauzen, zoals mayonaise, mosterd en tomatenketchup, in diverse handige verpakkingen, helpt Heinz restaurants om aan de wensen van hun gasten te voldoen. Zo bieden de roomservice-potjes met mayonaise, mosterd en tomatenketchup restaurants de mogelijkheid om gasten direct te voorzien van de gewenste sauzen, zonder dat ze hier specifiek om hoeven te vragen. Deze handige portieverpakkingen, met een inhoud van 33ml, zorgen voor een efficiënte service. Daarnaast zorgen deze potjes dankzij de branding voor een stukje merkbeleving in jouw restaurant.

Persoonlijke eetervaring

Maar dit is niet de enige oplossing die Heinz biedt. Er zijn ook nog de sausflessen met een inhoud van 875 ml, in de klassieke smaken mayonaise, mosterd en tomatenketchup. Dit biedt de flexibiliteit om je eigen bakjes te vullen en op tafel te zetten. Dé oplossing die ervoor zorgt dat jij je gasten een persoonlijke eetervaring biedt met de kwaliteit van Heinz.

Optimale beleving

Het onderzoek van Tomula onderstreept de cruciale rol van sauzen op tafel in restaurants. Een meerderheid van de gasten geeft hieraan aan sterke voorkeur te hebben voor sauzen binnen handbereik. Speel daar dus slim op in en draag zo eenvoudig bij aan een optimale gastbeleving.

Ook iets voor jou?

Ontdek meer handige tips in onze blogs