3 slimme tips om direct meer marge te pakken

Elke dag alles uit je zaak halen, dat is waar het werken in de horeca om draait. Hierbij is het stellen van langetermijndoelen cruciaal, maar het is óók fijn om te kijken hoe je op korte termijn snel meer omzet kunt genereren. Daarom serveren wij je graag 3 simpele tips die direct een positief effect hebben op je marge!

1. Upgrade je huidige aanbod

Laten we starten bij de basis. De makkelijkste manier om snel meer marge te pakken is door kritisch naar je huidige aanbod te kijken. Welke ingrediënten kun je upgraden om de beleving van je gasten te verhogen maar ook je marge? Een voorbeeld: stel je serveert bij de meeste gerechten een portie friet, dan ligt daar al direct een kans. Zo kun je je gasten ervoor laten kiezen om, voor 1 euro extra, hun friet te laten upgraden naar gekruide Twister friet. Deze friet met unieke vorm en uitgesproken smaak is echt een ‘extra’ en zorgt ervoor dat gasten het gevoel hebben het gerecht aan te kunnen passen naar hun eigen smaak. Ondertussen profiteert jouw zaak van extra inkomsten. Win-win dus! (Good to know: deze eerste tip geldt uiteraard niet alleen voor friet. Denk ook eens aan sausjes, groentes en andere garnituren.)

2. Geef een twist aan klassiekers

Wie houdt er nu niet van een authentieke pasta, een classic hamburger of een goed uitgevoerde loaded fries? Dit zijn enkele voorbeelden van echte crowdpleasers waar jij je voordeel mee kunt doen! Kies bijvoorbeeld voor Twister Fries als basis voor je loaded fries, of ga voor een Vegan burger die niet onderdoet voor de originele variant. Door een twist aan klassieke gerechten te geven, voelen gasten naast herkenbaarheid ook nieuwsgierigheid om het zelf eens te proeven (en daarvoor ook iets meer te betalen!). Kortom, met herontdekte klassiekers kun je niet alleen meer gasten aantrekken, maar ook meer marge pakken!

3. Word een instagrammable hotspot

Eten draait allang niet meer alleen om smaak. Het oog wil ook wat. Zo nemen gasten steeds vaker de tijd om het zojuist geserveerde gerecht van alle kanten te fotograferen, video’s te maken of een selfie in je restaurant te nemen. Dat brengt kansen met zich mee! Zo kunnen die foto’s en video’s, wanneer ze op social media geplaatst worden, direct zorgen voor veel gratis publiciteit. Maar om je marge te kunnen verhogen, zul je nog een stapje verder moeten gaan door je restaurant om te toveren tot een instagrammable hotspot. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een fotohoek waar een neonbord met gevatte quote hangt, bijzondere meubels staan die je wel móét vastleggen op camera of een levensgroot ingrediënt of gerecht dat zich perfect leent voor een selfie. Laat je creativiteit de vrije loop zodat jouw zaak binnen de kortste keren benoemd wordt tot ‘hét restaurant waar je echt geweest moet zijn’ (en waar gasten met liefde meer geld willen uitgeven).

Het vergroten van je marge hoeft dus niet moeilijk te zijn, het draait simpelweg om het pakken van kansen die nu al binnen je bereik zijn. Met welke tip ga jij beginnen?

Voeg meer variatie toe aan je menu met de iconische seasoned twisters van Lamb Weston. Met de seasoned twisters heb je eindeloos veel mogelijkheden. Pak extra marge met een upgrade naar deze gekruide Twister friet.

Shop de Seasoned Twisters

Ook iets voor jou?