Waarom SS Rotterdam kiest voor kwaliteit op de plank

Het voormalige stoomschip SS Rotterdam trekt honderden gasten per dag; zakelijk en particulier. Met deze aantallen is het onmogelijk om álles zelf te bereiden. Chef-kok Eric Bogers vertrouwt daarom op de kwaliteit van Maison de Patisserie. Op alle mogelijke manieren: van dessertbuffet tot high tea.

Dit verhaal verscheen eerder in de Brood & Patisserie brochure van Bidfood.

SS Rotterdam is een uniek horecabedrijf in de Maashaven van Rotterdam. Een hotel met twee restaurants, event- en vergaderlocaties, escape rooms, businessclub, bars en meer. Dit was ooit het paradepaardje van de Holland-Amerika lijn en een van de bekendste naoorlogse passagiersschepen. Tegenwoordig is het eigendom van WestCord Hotels, in Rotterdam ook bekend van Hotel New York.

Uiteenlopende culinaire activiteiten

SS Rotterdam trekt enkele honderden gasten per dag, voor de meest uiteenlopende (culinaire) activiteiten. Op het Promenade Deck bevinden zich twee restaurants: Lido Grill en Club Room. Een verdieping lager zitten de meeting rooms en eventzalen.

Van luxe tot massa

Chef-kok Eric Bogers verzorgt met zijn team de culinaire omlijsting van de events, inclusief bruiloften. Daarnaast doen ze de mise-en-place voor Lido Grill: van sauzen en spareribs tot desserts. “Ons hotel heeft 253 kamers”, vertelt hij. “Die zijn bijna altijd bezet. We ‘hosten’ congressen en zakelijke events, inclusief overnachting, maar ook proefdiners voor bruiloften, buffetten en partijen tot tweeduizend personen. Van luxe tot massa; geen dag is hetzelfde. De ene keer verzorg je een buffet voor 800 man, de dag erop een lunch met kreeft voor een select gezelschap.”

Kwaliteit met gemak

Met deze aantallen is het moeilijk om alles zelf te bereiden. “Daar hebben we simpelweg de mensen niet voor”, zegt Eric. “Er zijn wel freelancers en keukenhulpen, maar die hebben te weinig vakbekwaamheid. Vandaar dat we een aantal producten kant-en-klaar inkopen, vooral onze patisserie. Met Maison de Patisserie heeft Bidfood een geweldig patisseriemerk in huis. Het merk biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en de producten zijn veelzijdig inzetbaar. Zoals bij ons dessertbuffet met vers fruit en diverse (bavarois)taarten. Bij een grand dessert na het diner, of een shared dessert met brownies, chocomousse, macarons, appelcrumble plaattaarten en een bolletje ijs. Zo’n shared dessert vul ik meestal ‘vrij’ in, afhankelijk van wat we in huis hebben.”

Populaire high tea

SS Rotterdam biedt ook high tea’s aan, met zoete en hartige lekkernijen. “Daar kunnen de gasten zich voor inschrijven”, vertelt Eric. “Per dag krijgen we zo’n vijftig tot zestig mensen. Die worden ontvangen met een prosecco of alcoholvrije bubbel. Daarna volgen de delicatessen, waaronder verschillende producten van Maison de Patisserie, zoals macarons, bonbons en petit fours. Plus sandwiches, vers fruit, Weespermoppen, huisgemaakte nougat en scones met clotted cream. Een etagère vol lekkers.”

Hoogstaande convenience

Volgens Eric is er volop vraag naar kwalitatief hoogstaande convenience. “Veel professionele keukens hebben geen patisserieafdeling”, vertelt hij. “Want goede patisserie maak je niet zomaar; daar zijn koks met kennis voor nodig. Maison de Patisserie koppelt kwaliteit aan tijdwinst en gemak. Onze gasten genieten van hun desserts, buffetten en high tea’s, dat is het belangrijkste. Ondertussen houden wij tijd over voor onze huisgemaakte gerechten én de presentatie. Een echte win-win situatie.”

Kies ook voor kwaliteit op de plank

Bekijk alle

Petit fours

Bestellen

Franse macarons

Bestellen

Yellow Velvet taart

Bestellen

Chocobal feullitine kers

Bestellen

Ook gebruikmaken van kwalitatief hoogstaande convenience? Van bake-off broden tot patisserie: Bidfood biedt een ruim assortiment brood en banket.

Bekijk het assortiment

Meer ondernemersverhalen lezen?