Ontzorging op koksniveau door Jordy's keuken

Dinner Train heeft alles op de rails dankzij Jordy’s Keuken. De mise-en-place producten zijn ideaal voor de menu’s van dit rijdende treinrestaurant. Eigenaar Tim Beltz vertelt waarom.

Waarom kies je voor Jordy's keuken?

"Voor de kwaliteit! Sinds eind 2019 werken we met Jordy’s Keuken, en daarmee zijn we dik tevreden. Ik was zoekende: hoe kan ik onze gasten een constante kwaliteit bieden, zonder afhankelijk te zijn van te veel mensen? Als ondernemer wil ik kunnen vertrouwen op vaste waarden, om service en kwaliteit te blijven leveren. Dat lukt met de uitstekend voorbereide producten van Jordy’s Keuken.”

"Op koksniveau ontzorgen ze ons bijna 100%"

Hoe helpt Jordy's keuken jou?

“We serveren dinermenu’s in een rijdende trein. Hoewel de rijtuigen zijn uitgerust met een professionele keuken, hebben we beperkte mogelijkheden voor de mise-en-place en om te koken. We ontvangen 750 gasten per week, die we allemaal hetzelfde menu serveren. De producten van Jordy’s Keuken zijn al praktisch ‘af’, dat is ideaal voor ons. Op koksniveau ontzorgen ze ons bijna 100%. Want na de inkoop hoeven we de gerechten alleen af te maken, eigen te maken. Onze koks op de trein kunnen alsnog hun eigen creativiteit kwijt, maar het meeste werk is al gedaan. Dat scheelt ze enorm veel tijd, waardoor we meer aandacht aan onze gasten kunnen besteden. Eerlijk: je hoeft niet per se een topchef te zijn om met Jordy’s producten een prachtig menu te serveren. Dat maakt ze zo aantrekkelijk voor horecaondernemers. Het is voor ons geweldig om op zo’n constante hoge kwaliteit te kunnen rekenen. En het belangrijkste; op onze gerechten krijgen we alleen maar positieve feedback.”

Wat zijn je favoriete producten uit Jordy's keuken?

Het zijn allemaal succesproducten. We variëren veel, zeker in deze tijd waarin grondstoffen niet altijd leverbaar zijn. Toegegeven, de voorbereide producten zijn nét wat duurder, maar we sparen er een chef mee uit. Jordy’s Keuken is dus ook ideaal voor vele andere restaurants. En nu er zo’n personeelstekort heerst, zijn de mise-en-place producten relevanter dan ooit. Het taboe is er ook af; een kok hoeft niet alles zelf vers te maken. Jordy’s Keuken heeft bijvoorbeeld een hele goede jus de veau, daar kan je voor dat bedrag zelf niet tegenop koken. De mise-en-place producten zijn een fijne basis en ik denk dat in de toekomst nog veel meer keukens ze gaan gebruiken.

Bekijk het Jordy's keuken assortiment

Bekijk alle

Jus de veau, pot 1 ltr

Bestellen

Kalkoendij brisket 089474

Bestellen

Bloemkoolcrème 093568

Bestellen

Zalmrugloin Bacardi Lemon 136209

Bestellen

Meer lezen over systeemgastronomie?

Ontdek meer handige tips en oplossingen