ma 22 jul 2024

3x verrassende CheeseDogĀ® recepten

Rianne van VulpenRedacteur Bidfood

De CheeseDogĀ® is dĆ© nieuwe snacksensatie. Duik in een culinair avontuur vol smaak en creativiteit met deze CheesedDgĀ® recepten! Laat je inspireren door innovatieve toppings, sappige bijgerechten en heerlijke sauzen die je smaakpapillen zullen verrassen.

CheeseDog Gouda-style

Ingrediƫnten

  • Hotdogbroodje

  • CheeseDog

  • Handjevol sla (IJsberg of Romeinse), in reepjes gesneden

  • Rode uit in halve ringen

  • 1 el augurkenblokjes

  • 1 el gerookt spek, in blokjes en uitgebakken

  • 1 el honing-mosterdsaus

  • 1 el gebakken uitjes

Bereiding

  1. Snijd het broodje over de lengte in, maar niet helemaal door.

  2. Bereid de CheeseDog op Ć©Ć©n van deze manieren:

    Frituren: 4 Ć  5 minuten op 180Ėš C

    Grillen: circa 8 minuten op de bakplaat of contactgrill op middelmatig vuur, regelmatig draaien.

  3. Beleg intussen het broodje met een dun laagje sla.

  4. Laat de CheeseDog kort uitlekken en leg ā€˜m op de sla in het broodje.

  5. Verdeel de rode ui aan weerszijden van de CheeseDog.

  6. Bestrooi met blokjes augurk en uitgebakken spekjes.

  7. Zigzag een flinke streep honing-mosterdsaus erover.

  8. Maak af met de gebakken uitjes.

CheeseDog Spanish-style

Ingrediƫnten

  • Maisbroodje of hotdogbroodje

  • CheeseDog

  • Handjevol spitskool, geraspt

  • 1 el chorizo, in blokjes, uitgebakken

  • 1 el sriracha-saus

  • 1 el Belgische mayonaise

  • 1 tl mosterdzaad in het zuur

Bereiding

  1. Snijd het broodje over de lengte in, maar niet helemaal door.

  2. Bereid de CheeseDog op Ć©Ć©n van deze manieren:

    Frituren: 4 Ć  5 minuten op 180Ėš C

    Grillen: circa 8 minuten op de bakplaat of contactgrill op middelmatig vuur, regelmatig draaien.

  3. Beleg intussen het broodje met een dun laagje spitskool.

  4. Laat de CheeseDog kort uitlekken en leg ā€˜m op de spitskool in het broodje.

  5. Strooi de chorizo over de CheeseDog.

  6. Zigzag een flinke streep sriracha-saus en Belgische mayonaise erover.

  7. Besprenkel ten slotte met mosterdzaad.

CheeseDog Tex-Mex-style

Ingrediƫnten

  • Maisbroodje of tacoschelp

  • CheeseDog

  • Handjevol sla (IJsberg of Romeinse), in reepjes

  • Ingelegde JalapeƱo, in plakjes

  • 2 el Mexicaanse crĆØme fraĆ®che*

  • Handjevol nacho chips, verkruimeld

Voor een wrap:

  • Chili sin carne

Voor de Mexicaanse crĆØme fraĆ®che:

  • 200 g CrĆØme fraĆ®che

  • Ā½ el uienpoeder

  • Ā½ el knoflookpoeder

  • 1 el paprikapoeder

  • 2 el gedroogd peterselie

  • 2 el citroensap

  • Zout en peper

Bereiding

Voor maĆÆsbroodje/tacoschelp:

  1. Snijd het broodje over de lengte in, maar niet helemaal door, of pak de tacoschelp.

  2. Bereid de CheeseDog op Ć©Ć©n van deze manieren:

    Frituren: 4 Ć  5 minuten op 180Ėš C

    Grillen: circa 8 minuten op de bakplaat of contactgrill op middelmatig vuur, regelmatig draaien.

  3. Vul tijdens het bereiden van de CheeseDog het broodje of de tacoschelp met een laagje sla.

  4. Laat de CheeseDog kort uitlekken en leg ā€˜m op de sla.

  5. Beleg de CheeseDog met een paar JalapeƱo-pepers.

  6. Voeg 2 eetlepels Mexicaanse crĆØme fraĆ®che toe.

  7. Bestrooi tenslotte met de nacho-crumble.


Voor de mini-wrap:

  1. Verwarm de wrap kort in een koekenpan of in de oven.

  2. Bereid de CheeseDog op Ć©Ć©n van deze manieren:

    Frituren: 4 Ć  5 minuten op 180Ėš C

    Grillen: circa 8 minuten op de bakplaat of contactgrill op middelmatig vuur, regelmatig draaien.

  3. Schep wat van de chili sin carne op de wrap en leg hier een aantal plakjes ingelegde JalapeƱo-pepers op.

  4. Snijd de CheeseDog over de lengte doormidden en leg beide helften op de wrap.

  5. Voeg 2 eetlepels Mexicaanse crĆØme fraĆ®che toe.

  6. Bestrooi tenslotte met de nacho-crumble.

  7. Rol de wrap op en serveer direct.


Bereidingswijze Mexicaanse crĆØme fraĆ®che:

  1. Meng de crĆØme fraĆ®che met uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, gedroogde peterselie en citroensap, en breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper.

Ook interessant voor jou