Welke trends en ontwikkelingen zien we in de horeca?
De horeca ziet een aantal spannende trends en ontwikkelingen. Van de verschuiving naar duurzaamheid en de opkomst van technologie in de bedrijfsvoering tot aan de veranderende verwachtingen van gasten: de horeca heeft dit jaar te maken met een aantal spannende trends en ontwikkelingen. De trends horeca van 2024 benadrukken maar weer eens hoe sterk de branche in beweging is, met innovatie en aanpassingsvermogen als centrale thema's.
Duurzaamheid in de horeca
Duurzaamheid is een thema dat steeds belangrijker wordt in de horeca. Horecabedrijven richten zich niet alleen op zaken als afvalbeheer en het gebruik van duurzame materialen, maar kiezen ook voor duurzame horecaconcepten, waarin lokale producten centraal staan en waarbij voedselverspilling sterk wordt verminderd. Duurzaamheid in de horeca gaat dus verder dan het maken van groene keuzes; het gaat vooral om duurzaam ondernemen in horeca, waarbij ethisch en verantwoord zaken doen voorop staat. De trend naar duurzaamheid in de horeca toont de noodzaak aan om milieu-impact te minimaliseren en positieve veranderingen te stimuleren.