Dit is hét zomerdrankje van 2024

De Espresso Martini, de Aperol Spritz en de Pornstar Martini: de afgelopen zomers waren deze drankjes stuk voor stuk een hit. Maar wat wordt hét zomerdrankje van 2024? Dat lees je in deze blog.

De populariteit van spritz-cocktails

De spritz-cocktails zijn al een aantal jaren onverminderd populair, denk aan de Limoncello Spritz en - natuurlijk - de Aperol Spritz. Vorig jaar bereikte de populariteit van dat laatste drankje een hoogtepunt. De Italiaanse drankfabrikant Campari draaide toen een recordomzet van bijna drie miljard euro, ruim 8 procent meer dan het jaar ervoor. Dat was allemaal te danken aan de immense populariteit van de Aperol-Spritz afgelopen zomer.

Hét drankje deze zomer is…

Het lijkt erop dat de spritz-cocktails ook komende zomer nog niet gaan vervelen. Alle ogen zijn gericht op de nieuwste variatie onder de spritz-cocktails, namelijk de Passion Spritz. Een verfrissende combinatie van passievruchtlikeur, bruiswater, prosecco of cava en ijs. En om dit trendy drankje van 2024 helemaal af te maken, garneer je ‘m met een halve passievrucht. Saluti!

Alles voor een Passion Spritz

Bekijk alle

Passimoncello

Bestellen

RCR Gin tonic glas Alkemist 58 cl

Bestellen

Ca'Neri Prosecco 75 cl

Bestellen

Vers&zo Passiefruit

Bestellen

Koffiecocktails blijven een hit

Naast de spritz-cocktails mogen ook zeker de koffiecocktails niet ontbreken op je cocktailkaart. Koffie, zeker de melkvarianten en ijskoffies, zijn populairder dan ooit. Onder de cocktails is de Espresso Martini nog altijd de onbetwiste hardloper. Maar experts zijn ervan overtuigd dat we toe zijn aan een verbreding van deze trend. Zij zetten voor deze zomer in op nieuwe varianten zoals de Espresso Old Fashioned, Coffee Negroni of de Carajillo op basis van Licor 43.

Alcoholvrije alternatieven

Tot slot is er nóg een belangrijke ontwikkeling waar we deze zomer niet omheen kunnen. Gasten kiezen steeds vaker voor alcoholvrije alternatieven of dranken die lager zijn in alcohol. In de wijntrends voor deze zomer zien we deze ontwikkeling ook sterk terug. Door deze ontwikkeling zijn er inmiddels ook voldoende alcoholarme of alcoholvrije alternatieven te bieden. Speel hier dus zeker op in met een uitgebreid aanbod aan mocktails, alcoholvrije wijnen, 0.0 biertjes, originele frisdranken, homemade limonades of verfrissende kombucha’s op je kaart.

Kies voor alcoholvrij

Bekijk alle

YAYA Kombucha Ginger organic

Bestellen

vandeStreek Playground alcoholvrije IPA 0,0%

Bestellen

Roze Bunker Bloesem power siroop

Bestellen

KolonneNull Les Quatre Tours Rosé

Bestellen

Zomerse dranken bij Bidfood

Dranken zijn belangrijke margemakers voor horecazaken. Van verfrissende alcoholvrije dranken tot de meest exclusieve wijnen en praktische koffie- en theebenodigdheden: ontdek het ruime assortiment dranken bij Bidfood!

Bekijk het assortiment

Ook interessant voor jou: