Van gecertificeerde bonen tot re-usable cups en plantaardigemelk: in deze blog zetten we de belangrijkste koffietrends van 2024 voor je op een rij. Wij zouden zeggen: pak er een bakkie bij en lees verder!
1. Een betere wereld begint bij je bakkie
Duurzaamheid is een thema waar de horeca al jaren niet meer omheen kan. Gasten bekommeren zich steeds meer om de herkomst en hun producten en transparantie van de keten. Ook voor koffie is dit een belangrijk punt; keurmerken en certificering worden dan ook steeds belangrijker. Denk daarnaast ook aan duurzame oplossingen voor alles rondom de koffie. Moedig je gasten bijvoorbeeld aan om re-usable cup mee te nemen voor hun coffee to go en kijk eens naar de mogelijkheden om je koffiedik te recyclen.
2. Beleving is belangrijk
Koffie ís beleving. Als er één drankje is waar veel routines en rituelen omheen gebouwd zijn, dan is het wel koffie. Speel daar slim op in door extra beleving toe te voegen. Plaats de koffiemachine op een prominente plek in je zaak zodat gasten de bereiding van hun bakkie kunnen gadeslaan. Andere manieren om extra beleving toe te voegen: vertel gasten wat meer achtergrond over de koffiebonen die je gebruikt, maak gebruik van bijzondere koffiemokken of serveer een klein stukje (huisgemaakte) patisserie bij de koffie.