Bij Cozy Harbour krijgt elk gerecht een ander bord

In Cozy Harbour, aan de boulevard van Harderwijk, krijgt elk gerecht een ander bord. Het totaalplaatje van food en non-food straalt klasse en creativiteit uit.

Dit verhaal verscheen eerder in de Non-food brochure van Bidfood.

Cozy Harbour verrast met een hoogstaande mix van culinaire bites, sushi, Japans streetfood, Wagyu burgers en all time classics: van carpaccio tot steak tartare. Uiteraard ontbreken ook de cocktails en de bubbels niet.

Het oog wil ook wat

Daarnaast zet Cozy Harbour hoog in op beleving. “Er is veel aandacht voor de presentatie”, vertelt chef-kok Benjamin van de Berg. “Het moet er goed uitzien, want het oog wil ook wat. Ons non-food is onderdeel van de totale sfeer; relaxed met een vleugje luxe. Kleurrijk en onderscheidend.”

Kleur brengt sfeer

“Dat relaxte past bij ons to-share concept, met diverse kleine gerechten op tafel. Het is mix ’n match; bij elk nieuw gerecht gaan we op zoek naar een bord dat matcht met het eten. We werken vooral met gekleurd servies, zoals grijs, blauw en groen. In combinatie met de kleuren van het gerecht ziet dat er heel mooi uit. Soms staan er wel tien verschillende borden en gerechten op tafel. Kleur brengt sfeer en nodigt gasten uit tot het maken van foto’s.”

Mix 'n match

Het enige witte bord van Cozy Harbour is gemaakt van marmer. Tijdens het zoeken naar de juiste kleurenmatch worden – per gerecht – diverse borden uitgeprobeerd. Meestal komt de kleur van het bord terug in het gerecht. Benjamin noemt als voorbeeld de sushi met zalm en avocadocrème. “Die serveren we op een groen bord, in de vorm van een blad. Die kleur combineert geweldig met de groene avocado.” Bij elke match houdt de keuken vast aan die ene combinatie van food en non-food.

Veel complimenten

“We krijgen veel complimenten over onze presentaties”, zegt Benjamin. “Onze gerechten zien er verzorgd uit en stralen creativiteit uit. Dat ligt zeker voor de helft aan het servies. Inclusief ons mat zwarte bestek, dat bij al die kleuren goed tot zijn recht komt. Zwart straalt klasse en rust uit. Met goud of brons wordt het al snel too much. Bovendien vind ik zwart toch wat origineler.”

"Onze gerechten zien er verzorgd uit en stralen creativiteit uit. Dat ligt zeker voor de helft aan het servies."

Non-food showroom

Veel gasten willen weten waar Cozy Harbour zijn borden vandaan haalt. “Vooral de borden van F2D vallen op”, zegt Benjamin. “Die zijn strak en kleurrijk tegelijk, met een ‘rauw randje’. Daar scoor je meteen al punten mee.” Benjamin en zijn collega’s ‘ontdekten’ de collectie van F2D in de non-food showroom van Bidfood. “Ik heb me laten overhalen door onze accountmanager”, lacht de chef. “‘Kom gewoon eens kijken,’ zei ze, ‘wie weet zie je wel iets moois.’ Nou, dat heb ik geweten. Die showroom is net een snoepwinkel. Terwijl we daar rondliepen, was ik al gerechten aan het bedenken en tafels aan het indekken. We hebben ook meteen een selectie gemaakt, van wel twaalf verschillende borden. Plus sausbakjes, cocktail-, water- en wijnglazen en bestek. Je kunt er ook borden op maat laten maken, in elke gewenste maat, kleur en vorm, met en zonder logo. Dat ga ik zeker nog eens doen, bijvoorbeeld voor een signature dish.”

Goede kwaliteit

Bij Cozy Harbour draait het niet alléén om het eten; ook de cocktails zijn populair. Het restaurant beschikt over zes verschillende cocktailglazen met klassieke uitstraling. “Dat hoort een beetje bij cocktails, vind ik”, zegt Benjamin. “De twist zit hem bij ons meer in de presentatie, met bijvoorbeeld droogijs of een suikerspin als garnituur. Dat ziet er in een klassiek glas heel fraai uit.” Behalve over de looks – van porselein én glas – is Benjamin ook te spreken over de kwaliteit. “We bestaan nu ruim een jaar”, zegt hij. “In de tussentijd heeft ons non-food niets van zijn glans verloren, zowel letterlijk als figuurlijk. Je kan ook voor goedkopere merken kiezen, maar dan loop je toch tegen de houdbaarheid aan. Dan liever klasse met kwaliteit.”

Een greep uit het non-food assortiment

Bekijk alle

Bord raku ovaal grijs

Bestellen

Tafel BBQ aardewerk

Bestellen

Bord Rusty Oxido plat

Bestellen

Bord Yoru zwart plat

Bestellen

Bekijk het non-food assortiment

Op zoek naar servies voor uw horecazaak? Bidfood biedt een uitgebreid assortiment non-food artikelen voor een scherpe prijs. Van het mooiste servies tot wijn-, water- en cocktailglazen. Laat je inspireren door het ruime aanbod.

Bekijk het assortiment

Meer ondernemersverhalen lezen?