Onderscheiden met presentatie

De concurrentie tussen foodservice en retail voor het maagaandeel staat door de stijgende kosten nu nog meer op scherp. Er is echter één ding waar de retail nooit mee zal kunnen concurreren en dat is de aantrekkingskracht van beleving.

Beleving is de reden waarom men uit eten gaat. Non food en de presentatie van gerechten spelen daar een onmaisbare rol bij! Je zult versteld staan van wat je voor handige tools in de bouwmarkt vindt om je presentatie skills uit te breiden. Waarom nog borden gebruiken als je bijvoorbeeld ook kan verrassen met een badkamertegel, een baksteen of een specie troffel? En wat dacht je van een roller of een rooster om crème aan te brengen?

"Beleving hoeft niet altijd veel geld te kosten"

Hieronder zie je 5 voorbeelden van hoe je met goedkopere materialen echte showstoppers op tafel kunt zetten:

#1 Opscheppen maar

Alles wat je nodig hebt voor deze presentatie is een oud blik wat je van het etiket ontdoet of een leeg nieuw verfblik. Serveer de soep in het blik en laat je gasten zelf opscheppen. Dat is niet alleen leuk maar ook een makkelijke manier om beleving aan de avond toe te voegen.

#2 Rooster

Je zult versteld staan van wat je voor handige tools je in de bouwmarkt vindt om je presentatie skills uit te breiden. Neem bijvoorbeeld deze badkamer tegel en verf rooster. Gebruik het om een crème of puree mee op een bord aan te brengen. Een goede eerste indruk wordt hiermee gegarandeerd.

#3 Mag het een schepje meer zijn?

Waarom borden gebruiken als dit ook anders kan? Met deze lijmschep zorg je beslist voor een verrassende presentatie aan tafel. Dus mag het voor jou een schepje meer zijn?

#4 Baksteen: de rest is geschiedenis

Nog op zoek naar een leuke presentatie voor die ene amuse of gerecht? Waarom geen baksteen en specie troffel gebruiken? Zo zet je zeker te weten je beste steentje voor!

Ga je toch liever voor een bord?

Trends op het gebied van non-food

Trends op het gebied van non-food

Voor horecaondernemers is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de trends en ontwikkelingen op het gebied van non-food. In deze blog lichten we een aantal van deze trends uit.

Lees verder

Meer lezen over beleving?

Ontdek meer handige tips en oplossingen