Churros: snelst groeiende dessert op menukaarten

Het snelst groeiende dessert op Amerikaanse menukaarten is churros. Opmerkelijk genoeg zijn ze ook het op twee na snelste groeiende ontbijtartikel. En ook in Europa staan churros in de top 10 snelst groeiende desserts. Lees hier alles over de groeiende churros-trend en hoe je daar met jouw menu slim op inspeelt.

Onder consumenten is er een groeiende interesse voor desserts die zijn geïnspireerd op de internationale keuken. Voor horecaondernemers en chefs biedt dit een unieke kans. Churros zijn wereldwijd geliefd vanwege hun knapperige zoete perfectie, maar wat maakt ze zo interessant?

Perfect om op elk moment van de dag te serveren

Voor horecaondernemers vormen churros een ongelooflijk veelzijdig aanbod dat kan worden geserveerd als een op zichzelf staande snack, in combinatie met rijke, warme chocolademelk of zelfs als aanvulling op koffie en andere desserts.

Met een snelle bereidingstijd en een indrukwekkende houdbaarheid zijn ze net zo handig als populair, waardoor ze gemakkelijk te serveren zijn tijdens piekuren en een heerlijke toevoeging aan elk menu om zoete trek te bevredigen.

Of ze nu op een dessertplateau staan, als meeneemoptie of als onderdeel van een uitgebreider dessert, churros kunnen je restaurantervaring een boost geven met hun eenvoudige, maar heerlijke charme.

"Churros kunnen je restaurantervaring een boost geven. "

De voordelen van churros

  • Hoge winstmarges, dus zeer winstgevend

  • Herkenbaar en toch inspirerend

  • Goed te combineren met nostalgische en trendy smaken

  • Geschikt als dessert 'uit de hand' en op het bord

  • Instagrammable

  • Past in vegan trend

Van ochtend- tot avondlekkernijen, churros zijn perfect voor elk segment van je menu. Of je nu een vleugje zoetigheid aan je ontbijtaanbod wilt toevoegen, een heerlijk tussendoortje bij de koffie wilt bieden of je dessertkaart wilt verrijken, de churros van Aviko zijn er voor elk moment.

Tips om slim in te spelen op deze trend

Heb je geen tijd of niet genoeg horecapersoneel om churros zelf te maken? Bekijk dan de churrosselectie van Aviko. Deze zijn gemaakt met het oog op bereidingsgemak (korte bereidingstijd van 3 minuten) en bieden een consistentie in kwaliteit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen: rond, recht of XXL. Maak ze Instagrammable door een speciale dip of topping toe te voegen. Of ga voor een hemelse combinatie van chocolade, poedersuiker en kaneel. Deze doet het altijd goed doet bij je gasten.

Ontdek Aviko Churros XXL bij Bidfood

Churros XXL zijn niet alleen lekker en opvallend, maar ook een winstgevende aanvulling op je menukaart. Perfect voor de zoete borrelplank die een blijvende indruk zal achterlaten bij je gasten!

Naar de webshop

Ook interessant voor jou: