De belangrijkste ijstrends op een rij

De zomer is in aantocht, dus zijn de voorbereidingen voor het ijsseizoen alweer in volle gang. Wat zijn de ijstrends van dit jaar? Trendwatchers voorspellen een grotere vraag naar zout én zoet, plantaardig en romig softijs met spannende texturen en toppings. Zes trends en tips voor een succesvolle aftrap van het ijsseizoen.

1. Gezond en plantaardig

We kunnen er al lang niet meer omheen: de vraag naar plantaardig blijft toenemen, ook in de ijsbranche. Vaak gemaakt van amandel of haver, vegan ijs sluit naadloos aan op het groeiende verlangen naar een bewuster en gezonder leven. Kan ijs dan geen geluksmoment meer zijn? Integendeel, het draait allemaal om bewust genieten. Voor een compleet assortiment mag en kán een plantaardige optie niet meer ontbreken.

2. Crunch, crumble, crisp

Millennials zetten de trend. Deze doelgroep is op zoek naar méér beleving in iedere hap. En meer beleving betekent ook méér textuur. Het klassieke softijsje leent zich perfect om met toppings naar een hoger niveau te tillen. Door een krokantje toe te voegen, een koekcrumble, een stukje fruit en een smeuïge siroop maak je van een simpel softijsje een luxe traktatie. Een echte margepakker!

3. Hoe gekker, hoe beter

Funky en freaky: ijs op een hoorntje kan deze zomer niet gek genoeg zijn. Van bijzondere kleuren tot over-de-top presentaties, ijscreaties mogen opvallen. Waarom? Jonge generaties hebben een grote voorkeur voor ijs dat instagrammable is. Denk hierbij aan zwart softijs dat is gekleurd met plantaardig koolstofpoeder. Of aan groen matcha-ijs. Ook de freak shake blijft populair.

4. Minder allergenen, méér eiwitten

Allergeenvrij-ijs is aan een sterke opmars bezig. De consument is steeds bewuster van zijn of haar gezondheid en dit vormt de drijfveer voor ambachtelijke ijsbereiders en de industrie om daar gehoor aan te geven. Minder of zónder suiker, lactosevrij en glutenvrij ijs vormen daarom een mooie aanvulling op uw assortiment.

Speel in op de laatste ijstrends:

Bekijk alle

Luxe roomijs hazelnoot mokka

Bestellen

IJsbaart ijscup vegan choco brownie

Bestellen

Magnum vegan almond

Bestellen

Carte D'Or Tornado suikerspin schepijs

Bestellen

5. Milieuvriendelijk ijs

De wereld verbeteren door ijs te eten? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar steeds meer ijsmakers en ijsproducenten focussen zich op het maken van ijs dat goed is voor mens en milieu. De verpakkingen worden duurzamer, de ingrediënten lokaler en de machines energiezuiniger. Tip: vergeet niet te communiceren naar je gast dat je milieuvriendelijk ijs hebt. Hier hecht de consument veel waarde aan.

6. Scoor met zoet én zout

Goed ijs is ijs waar je van blijft eten. Dat je simpelweg niet weg kúnt leggen. Het klinkt misschien gek, maar smaken als gebruinde-boter, roomijs met gesuikerde baconflakes of soja-limoen zijn verslavend lekker. Dit komt door de combinatie van zoet en zout, hartig en friszuur of bitter en spicy. Speel in op deze trend en mensen staan in no-time bij jou in de rij.

Bekijk het ijs-assortiment van Bidfood

Bidfood heeft diverse plantaardige ijsmixen in het assortiment, ideaal als basis voor shakes en softijs. Of wat dacht je van plantaardig waterijs? Ook wat vegan waterijs betreft heeft Bidfood genoeg aanbod. Van waterijs met vlierbloesem en citroen tot rood fruit met chocolade en amandelen.

Bekijk het assortiment

Ook interessant voor jou: