Tips om je gasten te verleiden met een dessert

Het verleid jij je gasten na een heerlijke maaltijd tot de ideale afsluiter van de avond: Het dessert. Wij zetten wat tips voor je op een rijtje

Een mooi en smakelijk dessert is het sluitstuk van de avond. Het is de laatste kans voor jou als chef om indruk te maken op je gasten voordat ze naar huis gaan. Hoe zorg je ervoor dat je in de keuken genoeg tijd overhoudt voor een spectaculaire finale? En hoe verleidt je je gasten om een zoete beslissing te nemen?

Shared dining
Creëer het gevoel van samen eten aan één tafel, zonder individuele dessertborden te maken. Het niet gebruiken van individuele borden is een krachtige visuele manier om je desserts te presenteren. Door bovendien een kleinere versie van je desserts aan te bieden, kun je je gasten misschien verleiden om er toch een te bestellen. Dit geeft jou de kans om een extra indruk te maken en het levert je ook nog een leuke marge op.

Mini desserts
Klassiekers als de Franse crème brûlée, de Italiaanse panna cotta, tiramisu, parfaiten en een heerlijke chocolademousse, zijn bij uitstek geschikt voor kleinere porties. Probeer ze eens te serveren in glaasjes. Op deze manier ontstaat er een feestelijk assortiment desserts die snel en gemakkelijk te bereiden zijn. Minidesserts geven je bovendien een mooie marge, ze zijn een smakelijk visitekaartje die gemakkelijk klaargemaakt kunnen worden. Zo veranderen desserts van een karweitje in een kans om te schitteren!

Meerdere momenten
Een minidessert is een formaat dat zich bijzonder goed leent voor andere momenten van de dag dan het einde van het diner. Een klein glaasje smakelijke zoetigheid is een prima afsluiting van de lunch, past goed bij een kopje koffie of is geschikt voor bij een kleine maaltijd of een hapje. Bovendien zijn minidesserts ideaal voor catering of in de formule dat tijdens vergaderingen wordt geserveerd.

Meer lezen over beleving?

Ontdek meer handige tips in onze blogs