ma 22 jul 2024

3x klassiekers met een twist

Rianne van VulpenRedacteur Bidfood

Klassieke gerechten in een modern jasje, dat is waar je je gasten in aanloop naar de feestdagen het liefst mee verrast. Ceviche van watermeloen en entrecote met een frisse ceasarsalad on the side: laat je verrassen door deze drie klassieke recepten met een twist.

Bisque met rivierkreeftjes en gemarineerde groenten

Ingrediënten (voor 10 personen)

Bereiding

Bisque

  1. Kook de rivierkreeftjes in kokend water met wat zout.

  2. Pel de kreeftjes en houd de staartjes apart voor het garnituur.

  3. Zet de pantsers aan in wat olie en voeg de tomatenpuree toe.

  4. Blus het geheel af met de witte wijn en voeg het water, room en de fonds toe.

  5. Breng het geheel aan de kook en voeg het soeppoeder en de cayennepeper toe.

  6. Kook de bisque gedurende tien minuten rustig door en passeer de soep.

  7. Schuim de soep op met behulp van een staafmixer.

Groenten

  1. Schil de paprika en de wortel.

  2. Snijd de paprika, wortel, courgette en de venkel in brunoise en blancheer de groenten afzonderlijk van elkaar in water met wat zout.

  3. Vermeng de geblancheerde groenten met de olijfolie en voeg de saffraan, knoflook toe en

    breng op smaak met zout en peper. Laat de groenten 24 uur marineren.

Kruiden

  1. Snijd de bieslook fijn en pluk de bronzen venkel.

Opmaak

  1. Verdeel de rivierkreeftstaartjes samen met de gemarineerde groenten in de kommen.

  2. Voeg de kruiden toe en schep de schuimige soep erbij.

Coquilles met ratte aardappeltjes, zilte groenten en landkaviaar

Ingrediënten (voor 10 personen)

Bereiding

Aardappel:

  1. Borstel de aardappeltjes schoon en kook ze in de groentebouillon.

  2. Snijd overdwars een kapje van de aardappeltje en hol ze iets uit.

  3. Maak hiervan puree met wat boter en breng op smaak met zout en peper.

  4. Spuit de puree terug in de aardappeltjes.

  5. Breek de zeewier taco’s en steek ze in de puree, bouw ze verder op met de landkaviaar, gehalveerd oesterblad, codium en zeekraal.

Saus:

  1. Breng 1 dl water aan de kook en voeg de geconcentreerde bouillon en de witte wijnsaus toe.

  2. Breng het geheel opnieuw aan de kook en breng op smaak met de citrus.

  3. Roer vlak voor het doorgeven de codiumolie door de saus.

Coquilles:

  1. Kruid de coquilles met peper en bak ze aan beide kanten in de geklaarde boter.

  2. Kruid ze na met wat zout.

Olie:

  1. Draai de codium op met de zonnebloemolie in de thermoblender op 80°C gedurende 8 minuten. Giet de olie op een fijne zeef en laat het geheel rustig uitlekken.

Opmaak:

  1. Verdeel de aardappeltjes en de coquilles over de borden.

  2. Giet de saus erbij.

Entrecote met pepersaus en Caesar salade

Ingrediënten (voor 10 personen)

Bereiding

Entrecote:

  1. Kruid het vlees met zout en peper en bak of grill aan beide kanten.

Saus:

  1. Meet en weeg alle ingrediënten af in een sauspan.

  2. Breng het geheel aan de kook en laat de saus nog even doorkoken.

Tortilla:

  1. Steek de tortilla met een ronde steker uit.

  2. Bak de tortilla aan beide kanten en verwarm ze in de oven.

Casear:

  1. Maak de slablaadjes los, was ze droog ze.

  2. Leg de slablaadjes op elkaar en smeer ze iets in met wat pesto.

  3. Verdeel de dressing over de sla, rasp de kaas erover en bestrooi ze met wat spinaziepoeder.

Opmaak:

  1. Verdeel de entrecotes over de borden en leg de Caesar salad en de tortilla erbij.

  2. Maak het geheel af met de saus.

Ook interessant voor jou