De meest voorkomende dieetwensen om rekening mee te houden op je menukaart

Wanneer je een menu samenstelt, is het cruciaal om rekening te houden met de diversiteit aan dieetwensen. Dit zorgt ervoor dat iedereen, ongeacht zijn of haar voedingsbeperkingen of -voorkeuren, kan genieten van jouw gerechten. Laten we enkele van de meest voorkomende dieetwensen bekijken die je zou kunnen overwegen op je menu.

Glutenvrij dieet

Een glutenvrij dieet is essentieel voor mensen met coeliakie of een glutenintolerantie. Het vermijden van gluten in gerechten kan een uitdaging zijn, omdat het in veel voedingsmiddelen voorkomt. Focus op natuurlijk glutenvrije ingrediënten zoals rijst, aardappelen, en verse groenten en fruit. Zorg er ook voor dat je kruisbesmetting in de keuken voorkomt. Door glutenvrije opties in je menu op te nemen, zoals maaltijden bereid met glutenvrije granen, geef je deze klanten een veilige en fijne eetervaring.

Lactosevrij dieet

Voor mensen met lactose-intolerantie is het belangrijk dat je lactosevrije opties aanbiedt. Dit houdt in dat je gerechten maakt zonder melkproducten of met lactosevrije alternatieven. Er zijn tal van smakelijke lactosevrije producten beschikbaar, waarmee je heerlijke gerechten kunt creëren. Door lactosevrije zuivel-alternatieven en gerechten zonder lactose in je aanbod op te nemen, kun je een aantrekkelijk menu bieden voor mensen met deze intolerantie.

Glutenvrij assortiment van Bidfood

Bekijk alle

Bakkers Brigade Bruin brood glutenvrij

Bestellen

Pastridor meergranen bolletje glutenvrij

Bestellen

Franse macarons

Bestellen

Pastridor wit bolletje glutenvrij

Bestellen

Vegetarisch of plantaardig dieet

Met de groeiende populariteit van vegetarisch en plantaardig eten is het belangrijk om diverse opties aan te bieden die vrij zijn van dierlijke producten. Dit betekent niet alleen salades, maar creatieve, voedzame, en smaakvolle gerechten die iedereen kunnen aanspreken. Het aanbieden van creatieve en voedzame vegetarische en plantaardige gerechten kan je menu aantrekkelijk maken voor deze doelgroep.

Halal dieet

Halal voeding voldoet aan de islamitische wet en is een essentiële overweging voor moslims. Het gaat niet alleen om het vermijden van specifiek verboden voedsel, zoals varkensvlees, maar ook om de manier waarop dieren geslacht worden. Door halal gecertificeerde opties op je menu te hebben, toon je respect voor de religieuze praktijken van je gasten.

Bekijk het halal assortiment bij Bidfood

Bekijk alle

Bravour Essentials kiphaasjes halal gepaneerd

Bestellen

De Vries gehaktbal halal

Bestellen

LA Streetfood Pulled beef barbacoa halal

Bestellen

Mekkafood gegaarde hamburger halal

Bestellen

Allergieën op je menukaart

Tot slot is het cruciaal om rekening te houden met voedsel allergieën. Dit kan variëren van noten, schaaldieren, eieren tot minder voorkomende allergenen. Het zorgvuldig labelen van gerechten met potentieel allergene ingrediënten kan gasten met allergieën helpen bij het maken van veilige keuzeopties.

Door deze dieetwensen in je menu op te nemen, laat je zien dat je om het welzijn en tevredenheid van al je gasten geeft. Het biedt een inclusieve eetervaring waarbij iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.

Ook interessant voor jou: