ma 28 okt 2024

Food Reporter maakt New Chefs on the Blok bekend


Dani Hoefnagels (restaurant Demain), Josephien Blom (Héron Petit Restaurant), Demian Parasmo (restaurant Konijnenvoer) zijn uitgeroepen tot New Chefs on the Block. Een officiële titel, uitgeroepen door Food Reporter en Gault&Millau. New Chefs on the Block geeft jong talent met een duurzame visie een podium. Lees hieronder alles over de chefs en bekijk de documentaires. 

Demian 

Eigenzinnig en ideologisch. Zo kunnen we Demian Parasmo en zijn partner Imane Dafer van restaurant Konijnenvoer wel noemen. Na meerdere malen pop-up restaurants, was het tijd voor dit horecastel om een écht restaurant te starten. En dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het volledig gerenoveerde Konijnenvoer in Arnhem. In dit restaurant ligt de focus op hele andere zaken dan bij de meeste restaurants. Hier staat de bedrijfscultuur voorop. 

Demian kijkt graag vooruit; waar gaan we heen met de horeca? Daarom ook dat hij een volledig vegan menu serveert en gasten wil verrassen met de mogelijkheden van vegan en duurzaam koken. Vanwege Demian zijn achtergrond zijn veel van zijn gerechten gebaseerd op de Italiaanse keuken, maar dan dus op vegan wijze. 

Met het volledig vernieuwde Konijnenvoer gaat Demian heel wat ogen openen en als vliegwiel werken voor verandering van ook vele andere horecazaken in de toekomst. Want een succesvol en eigenzinnig restaurant; dat is altijd een goede inspiratiebron ook voor anderen.

Josephien

Niet vaak komen wij vrouwelijke chefs tegen in de fine dining. En dan al helemaal geen vrouwelijke chefs die ook nog eens zo uitgesproken zijn in hun kookstijl. Josephien is pas sinds kort chef bij Héron Petit Restaurant in Utrecht, maar past als een handschoen bij het concept van eigenaren Victor en Joyce. Waar de focus ligt op werken met lokale producten en specialisten. Vaak weet eigenaar Victor haar te verrassen met bijzondere ingredienten, zoals baby octopus of koeienuiers. Daarom dat je bij Josephien zelden hetzelfde eet en altijd verrast wordt met nieuwe smaken.

Josephien heeft een pad gekozen wat ook niet veel andere chefs bewandelen. Ze heeft na haar opleiding aan de Cas Spijkers Academie eerst gewerkt in de keuken, daarna de bediening en daarna weer in de keuken. Waarom? Omdat ze alle facetten van een restaurant wilde begrijpen voordat ze als chef aan de slag zou gaan.

Dani

Dat deze chef grote schoenen te vullen heeft, dat is wel duidelijk. Op de locatie van het eerdere Pure C, zet Dani Hoefnagels samen met zijn vriendin Romée hun nieuwe concept Demain neer. Dani heeft ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat ervaring bij verschillende topzaken in binnen en buitenland opgedaan. Een creatieve chef die zijn kookstijl omschrijft als “met een blik naar de toekomst”. Zijn kookstijl moet volgens hem voldoen aan de eisen van nu, maar ook naar een duurzame toekomst. 

Vanwege zijn ervaring in Spanje bij Enigma (van de Adria broers), heeft Dani nog steeds veel verbondenheid met de Mediterraanse keuken. Vandaar ook dat je veel van deze Mediterraanse ingredienten terug zult zien in de keuken van Dani. Een bijzondere combinatie, vooral omdat Dani dit combineert met lokale producten uit Zeeland.


Ook interessant voor jou