Toost is nou precies wat je noemt een ‘bistro-modern’. Hier kom je voor betaalbaar genieten, met fijne wijnen, een ontspannen sfeer en gerechten zonder de overbodige poespas. Toch schuilt er, net als bij het grote broertje Aan de Poel**, achter elk gerecht een flinke dosis vakmanschap en een diep respect voor het product. “Wat we hier doen, is eigenlijk hetzelfde als wat Stefan van Sprang en en Robbert Veuger hier aan de overkant doen,” vertelt Marcel, “maar dan in een bistro-stijl.” Marcel kent zijn klassiekers, maar geeft die ook een wereldse draai. Dat zie je terug in gerechten zoals de verrassende aubergine van de barbecue met kerrie-vinaigrette en shiso en zijn gepofte knolselderij met gezouten karamel.
De Gepofte knolselderij van Bistro Toost
Bij Bistro Toost in Amstelveen zet chef Marcel Heintzberger de nieuwe standaard voor ongedwongen lekker eten op hoog niveau. Zijn signatuur van dit moment? Gepofte knolselderij met gezouten karamel.
De bereiding
Marcel gaart de knolselderij eerst langzaam in de oven, waarna hij ze laat afkoelen in een marinade van pittige kruiden. Zo kunnen de smaken diep in de knol doordringen. Daarna worden ze op de teppanyaki-bakplaat geroosterd tot ze een mooie, knapperige finish hebben. Het gerecht krijgt vervolgens een oosterse lak met gezouten karamel en een snufje fleur de sel voor een perfecte umami-balans. Tot slot maakt een Japanse sambai-vinaigrette en een scheutje bieslookolie het geheel fris en compleet. “Dit gerecht heeft alles: zoet, zuur, bitter, en umami,” zegt Marcel. “Het is de favoriet van dit moment. Ik denk dat we deze nog wel even op de kaart laten staan.”
‘Achter elk gerecht schuilt een flinke dosis vakmanschap en passie voor het product. Net als bij ons grotere broertje hier aan de overkant: restaurant Aan de Poel**’