Zo haal je het maximale uit je zomer

Als het kwik stijgt en de zon zich weer wat vaker laat zien, stromen de mensen de terrassen op. Dat betekent: topdrukte voor de horeca. Hoe zorg je dat je met jouw zaak optimaal bent voorbereid op een zinderende zomer? Met deze 5 tips helpen we je om het maximale uit de zomer te halen. Nu nog een beetje zon... en de zomer kan beginnen!

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is misschien een open deur, maar van een slimme voorbereiding kan je het hele zomerseizoen profiteren. Zorg dat je personeel goed opgeleid is en houd de weersvoorspellingen goed in de gaten. Check ook de looks én indeling van jouw terras: moet er nog iets veranderd worden aan de styling? Ziet alles er netjes en verzorgd uit? Kan de indeling nog efficiënter? Door goede voorbereiding, hoef je hier op piekdagen niet meer naar om te kijken.

2. Speciale terraskaart

Het zomerseizoen is een mooi moment om een nieuwe kaart aan te bieden. Maak de kaart extra zomers door te werken met lekkere borrelplanken of een speciale terras daghap, waardoor gasten langer blijven zitten. Haak in op de trends van dit moment door bijvoorbeeld te werken met (vegan) shared dining gerechten, zoals bloemkoolbites, loaded nacho’s of kaassnacks. Serveer het geheel op een stijlvolle plank, een mooi bord of in originele schaaltjes, zo zorg je meteen ook voor een stuk beleving.

Alles voor jouw terraskaart

Bekijk alle

Crunchy bloemkool bites

Bestellen

La Comida tortillachips naturel

Bestellen

Alter Minds Vinho Verde

Bestellen

Bravour verse friet

Bestellen

3. Maak je terras slecht-weer-proof

Niets zo veranderlijk als het Nederlandse weer. Hoe voorkom je zo veel mogelijk afhankelijkheid van het weer? Door je terras slecht-weer-proof te maken. Zet in op stijlvol (én comfortabel) terrasmeubilair en stevige parasols, die zowel bij een extreem brandende zon als bij een klein regenbuitje uitkomst bieden. Zie het terras echt als het verlengstuk van je zaak, waar het zowel op zonnige als regenachtige dagen goed toeven is voor jouw gasten.

4. Zorg voor zomerse drankjes

Een koude Radler, een frisse pinot grigio of een populaire spritz: sommige drankjes zijn echt gemaakt voor de zomer. Zorg dat deze dranken tijdens het terrasseizoen opvallen bij je gasten en besteed er extra aandacht aan op de kaart. Ook wanneer er geen alcohol wordt gedronken, kunnen drankjes heerlijk smaken en er zomers uitzien. Zo voelt een ginger ale in een stijlvol glas met een schijfje citroen en een takje verse munt een stuk luxer dan wanneer je ‘m uit een flesje serveert.

5. Haak in op grote evenementen

Haak in op de speciale momenten tijdens het zomerseizoen. En die zijn er deze zomer volop! Denk aan grote sportevenementen zoals het EK voetbal van 14 juni t/m 14 juli en de Olympische Spelen van 26 juli tot 11 augustus. Daarnaast zijn er bij jou in de buurt ongetwijfeld lokale evenementen die als een ware publiekstrekker voor jouw horecazaak werken. Ook voor deze evenementen geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Hier vind je handige tips en tricks om jouw horecazaak helemaal EK-proof te maken.

De hele zomer voordeel scoren bij Bidfood

Het wordt scoren deze zomer, met de zomergoals van Bidfood. Van snacks die net zo hard lopen als je personeel tot 0% met flink meer marge. En dat zonder zorgen over bezorging. Het wordt een topzomer, met Bidfood.

Bekijk het assortiment

Ook interessant voor jou: