di 23 jul 2024

Minder mise-en-place, meer cheesecake met Debic

Rianne van VulpenRedacteur Bidfood

Hoe maak je meer omzet met desserts en hoe haal je de beste marges uit je dessertkaart? Kwestie van verleiden en calculeren. In deze blog deelt Debic praktische tips voor de chef die het maximale uit de laatste gang wil halen.

Zien eten, doet eten

Griekenland heeft mezédes en Turkije heeft mezze: kleine bordjes met gerechtjes, waarmee de obers met grote schalen aan tafel komen. Het heeft iets weg van tapas. De gasten maken een keuze, en als de bordjes leeg zijn, komt de ober terug voor een volgende ronde. De gerechtjes zijn altijd eenvoudig, maar zien er zo aantrekkelijk uit dat mensen de verleiding om er nog een te nemen vaak niet kunnen weerstaan. Het is de ideale manier om allerlei verschillende smaken te (laten) proeven. Welke kansen biedt dit voor jouw restaurant als het gaat om het verkopen van desserts? Zien eten doet eten... Dus wat als je je gasten direct laat zien wat je in huis hebt?

Zoete mezze, verleiden op z’n mediterraans

Een zoete mezze plank kan een perfect concept zijn om je gasten te verleiden om (toch) nog die laatste gang te nemen. Sluit de avond af met een mini-dessertproeverij, waarbij je de pijzen aantrekkelijk houdt. Bied daarbij eenvoudig te bereiden combinaties aan, zonder in te leveren op variatie. Door lichte, kleine porties te serveren, creëer je ruimte voor meer – wat kan leiden tot extra bestellingen. Als je desserts à la carte €12,50 kosten, maar gasten kiezen voor drie kleinere gerechtjes van €5,50, levert dat een mooie winst op.

Debic liquid dessertbasis

Met zoete mezze biedt je jouw gasten een heerlijke variatie aan kleine desserts, perfect om te delen en voor ieder wat wils. Debic maakt het voor de chef extra eenvoudig met verschillende smaken liquid dessertbasis, waardoor jouw desserts in een handomdraai op tafel staan. Een aanrader is de nieuwste dessertbasis binnen het assortiment: Debic Cheesecake. De ideale basis om moeiteloos verschillende variaties van heerlijke cheesecake te creëren die de smaakpapillen van je gasten prikkelen.


Desserttrolley

Met kleine, eenvoudige desserts op bordjes kun je ook een desserttrolley samenstellen. Je gebruikt de trolley als werkstation om de desserts aan tafel af te werken. Wanneer je hiervoor de ruimte hebt, biedt dit zeker kansen. Laat gasten een dessert van de trolley kiezen en werk het af met ijs, sauzen of andere garnituren die à la minute kunnen worden toegevoegd.

Desserts van Debic

Bespaar tijd en geld en ga aan de slag met de convenience desserts van Debic. De vloeibare dessert basissen zijn ideaal voor wie tijd of personeel tekort heeft. Zo houd je volop tijd over om jouw eigen creatieve invulling aan je dessert te geven. Ontdek het gemak van Debic Desserts en imponeer jouw gasten met verrassende desserts.

Naar de webshop

Ook interessant voor jou