di 23 jul 2024

Minder mise-en-place, meer verkoop

Rianne van VulpenRedacteur Bidfood

Hoe maak je meer omzet met desserts en hoe haal je de beste marges uit je dessertkaart? Kwestie van verleiden en calculeren. In deze blog deelt Debic praktische tips voor de chef die het maximale uit de laatste gang wil halen.

Zien eten, doet eten

Griekenland heeft mezédes en Turkije heeft mezze: kleine bordjes met gerechtjes, waarmee de obers met grote schalen aan tafel komen. Het heeft wel wat van tapas. De gasten maken een keuze, en als de bordjes leeg zijn, komt de ober terug voor een volgende ronde. De gerechtjes zijn altijd eenvoudig, maar zien er zo aantrekkelijk uit dat mensen de verleiding om er nog een te nemen vaak niet kunnen weerstaan. Het is de ideale manier om allerlei verschillende smaken te (laten) proeven. Welke kansen biedt dit gegeven voor jouw restaurant als het gaat om het verkopen van desserts? Zien eten doet eten... Dus wat als je je gasten direct laat zien wat je in huis hebt?

Zoete mezze, verleiden op z’n mediterraans

Een schaal met zoete mezze kan een interessant concept zijn om je gasten te verleiden (toch) nog een laatste gang te nemen. Lekker de avond afsluiten met een zoete proeverij. Standaardiseer de prijzen en maak kleine desserts, die je met zo min mogelijk handelingen kunt voorbereiden. Kies voor eenvoudige combinaties. De variatie zit namelijk in het totaalaanbod dat je presenteert. De verleiding om net iets meer te bestellen dan mensen eigenlijk van plan waren is groot – en daar zit de winst. Stel dat je à la carte desserts gemiddeld € 12,50 kosten en je gasten nemen in plaats daarvan gemiddeld drie bordjes van bijvoorbeeld € 5,50, dan wordt het direct interessant. De kunst is wel om niet te veel zware desserts aan te bieden en de verzadiging zo lang mogelijk uit te stellen.

Desserttrolley

Met kleine, eenvoudige desserts op bordjes kun je ook een desserttrolley samenstellen. Je gebruikt de trolley als werkstation om de desserts aan tafel af te werken. Wanneer je hiervoor de ruimte hebt, biedt dit zeker kansen. Laat gasten een dessert van de trolley kiezen en werk het af met ijs, sauzen of andere garnituren die à la minute kunnen worden toegevoegd.

Desserts van Debic

fallback: the node "undefined" is not handled
Naar de webshop

Ook interessant voor jou