ma 3 feb 2025

Dit zijn de New Chefs on the Block XL


Food Reporter roept New Chefs on the Block uit tijdens tiende jubileumeditie in TivoliVredenburg. Tijdens de tiende extra grote jubileumeditie zijn Gijs Kemmeren (Restaurant Vannu, Bavel), Peter Bogema (Restaurant Sober, Tegelen) en Luca Carli (Restaurant Reverie, Veldhoven) uitgeroepen tot New Chefs on the Block. Een titel die wordt toegekend door Food Reporter, powered by Bidfood, in samenwerking met Gault & Millau. 

Jubileumeditie

Tijdens deze tiende extra grote jubileumeditie wordt teruggekeken op de impact van de verkiezingen in de afgelopen jaren. Eerdere winnaars, die een succesvolle carrière hebben, zijn aanwezig om hun ervaringen te delen. Met hun persoonlijke verhalen inspireren zij de nieuwe generatie chefs om hun ambities waar te maken.

De New Chefs on the Block worden bekendgemaakt aan de hand van drie documentaires. Deze documentaires geven inzicht in onder andere hun carrièrepad, visie, kookstijl en signature dish van iedere New Chef. De uitreiking zal plaatsvinden in TivoliVredenburg in Utrecht.

“We zijn trots dat we de tiende editie van New Chefs on the Block organiseren. Dit concept hebben we in het leven geroepen omdat we het belangrijk vinden om jong talent een podium te geven en hen met gevestigde namen in contact te brengen. Zo versterken we samen de toekomst van de branche. We verwelkomen tijdens deze jubileumeditie meer bezoekers dan ooit en kijken ernaar uit om een inspirerende dag te beleven met zoveel horecaprofessionals bij elkaar.” - Vivian Bruinsma, Manager Food Reporter:

Gijs Kemmeren

Restaurant Vannu

De innovatieve groentechef

Gijs Kemmeren is uitgeroepen tot New Chef on the Block, en dat is meer dan terecht! Samen met zijn partner Iris Saaman opende hij restaurant Vannu, waar zijn passie voor innovatieve groentekeuken volledig tot leven komt. Hier draait alles om smaak, structuur en seizoensgebonden ingrediënten, met een focus op duurzaamheid en minimale verspilling.

Gijs experimenteert al 15 jaar met vernieuwende bereidingstechnieken, zoals fermenteren en drogen, om groenten op een unieke manier te presenteren. Zijn culinaire reis begon bij Herberg de Kop van ’t Land, waar hij zijn liefde voor groenten ontwikkelde. In Vannu tilt hij dit naar een hoger niveau: een restaurant waar bescheiden groenten de hoofdrol spelen en op een manier worden bereid die je nergens anders proeft.

Peter Bogema

Restaurant Sober

De minimalistische chef

Peter Bogema, New Chef on the Block, zet zich in voor een duurzamere wereld – en dat proef je in restaurant Sober. Hier draait alles om minimalisme en puurheid, zonder concessies te doen aan kwaliteit. Die filosofie werd al snel beloond met 13 punten in de Gault&Millau, kort na de opening.

Zijn culinaire reis begint in zijn eigen moestuin, waar hij groenten en kruiden verbouwt die de basis vormen van zijn menu. Voor andere ingrediënten werkt hij samen met lokale leveranciers, die hij persoonlijk selecteert op duurzaamheid en topkwaliteit.

Samen met sommelier Joni Sloesen creëert Peter een unieke eetervaring waarin verfijnde smaken, eenvoud en respect voor de natuur samenkomen.

Luca Carli

Restaurant Reverie

Chef in gecontroleerde chaos

Luca Carli, New Chef on the Block, is pas 24 jaar, maar nu al een naam om in de gaten te houden. In zijn keuken regeert intuïtie boven recepten, en uit de chaos ontstaan de meest verrassende smaakcombinaties—zoals koriander, koffie en hazelnoot.

Zijn carrière begon bij restaurant Zarzo, waar de gecontroleerde hectiek van de keuken zijn passie voor topgastronomie aanwakkerde. Inmiddels leidt hij zijn eigen restaurant, waar hij zijn visie verder ontwikkelt. Geïnspireerd door zijn oma, ziet Luca eten als een manier om mensen samen te brengen.

Met zijn grenzeloze creativiteit en vernieuwende aanpak zet hij zichzelf op de culinaire kaart.