ma 29 jul 2024

Oerfriet: de friet die voor jou en jouw gasten geteeld is

Rianne van VulpenRedacteur Bidfood

Een product dat ongeveer een derde van een hoofdgerecht in een eetcafe of restaurant invult, dat verdient een beetje extra aandacht. Want in tijden dat de horeca op volle toeren draait, zie je een gast die 'wel oké' gegeten heeft, niet meer terug. Om jezelf te onderscheiden en een sterke eetbeleving te bieden, zijn de details juist zo belangrijk.

Authentieke lokale producten

Het assortiment, en hoe je daarmee je gasten verrast, is iets wat jij als ondernemer in eigen hand hebt. Maar wat verwacht je gast van jou? We zien dat in een tijd van bewuster genieten, consumenten steeds meer op zoek gaan naar authentieke lokale producten met een sterk verhaal. En jij zelf wilt dit natuurlijk kunnen bieden zonder dat het jou als ondernemer extra tijd en energie kost.

Feest op tafel

Er wordt elke dag hard gewerkt om de mooiste manieren te vinden om met aardappels een stukje feest te brengen op tafels over de hele wereld. Aviko ontwikkelde daarvoor de Oerfriet! Ambachtelijke friet, gemaakt van de beste aardappels, afkomstig van lokale telers. Slim en gemakkelijk, voor jou, én je gasten.

Ambachtelijke uitstraling

Deze friet, gemaakt van speciaal geselecteerde Agria aardappels, heeft een heerlijk volle aardappelsmaak en ziet eruit alsof hij door jou zelf gemaakt is. Dit komt door de snijtechniek die gebruikt wordt. Hierdoor krijgt de friet na afbakken ook een extra dikke knapperige rand. En het oogt verser dan vers. Zo speel je in op de trend van zelfgemaakte friet, zonder dat het jou de tijd kost van het snijden, voorbakken en terugkoelen.

Weten waar je friet vandaan komt!

Als jij met Oerfriet werkt of gaat werken, word je gekoppeld aan een aardappelteler uit de regio. Zo kun je gasten vertellen waar jouw friet vandaan komt, wie jouw teler is en wat er allemaal bij zo’n proces komt kijken. Ze kunnen het hele groeiproces van de aardappel volgen en leren de teler kennen. Met die achtergrondverhalen kun je de eetbeleving van jouw gasten een stuk specialer maken.

Voor de echte liefhebber

Oerfriet van Aviko is verkrijgbaar in 11 en 14 mm en daarnaast is ook Oerfriet met schil verkrijgbaar, voor een nog ambachtelijkere uitstraling op het bord. Oerfriet is speciaal gemaakt voor de echte liefhebber. Je proeft de volle aardappelsmaak, de friet wordt mooi knapperig goudbruin en smaakt als zelfgemaakt.

Kies voor kwaliteit

Friet is ontzettend populair en een goed frietje met een volle aardappelsmaak kan het verschil maken. Zorg dat je gasten het beste krijgen en kies voor de kwaliteit van Aviko Oerfriet, met of zonder schil.

Voeg beleving toe aan je menu met Oerfriet

Zet ambachtelijke friet op je menu, maar bespaar jezelf het werk van snijden, voorbakken en terugkoelen. Oerfriet van Aviko is extra knapperig, ziet er zelfgesneden uit en is dus de manier om jouw gerechten een extra verse uitstraling te geven. Jouw Oerfriet wordt geteeld door een specifieke aardappelteler uit de regio. Het verhaal van deze teler neem je mee in het verhaal van achter jouw menu.

Bekijk het product in de webshop

Ook interessant voor jou