wo 9 apr 2025

Creëer de perfecte voorjaarssauzen met Knorr Garde d’Or


Het voorjaar draait om frisse, lichte gerechten. Sauzen brengen smaken samen en geven gerechten een finishing touch. Knorr Professional Garde d’Or biedt een oplossing voor de tijdsdruk in de horeca. Verrijk een klassieke Hollandaise of geef een wittewijnsaus een nieuwe twist. 

Een perfecte basis

Knorr Garde d’Or sauzen zijn van hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijk. Ze vormen een stevige basis voor unieke sauzen, waardoor je meer tijd hebt voor andere bereidingen en jouw culinaire signatuur kunt toevoegen. Inspiratie nodig? Wij helpen je graag met drie eenvoudige en smaakvolle recepten voor jouw voorjaarsmenu!

1.

Warme Tartaarsaus met Hollandaise

Vanuit een Hollandaise saus kun je veel afleidingen maken. Bijvoorbeeld een tartaarsaus die je op basis van de Hollandaise ook warm kan serveren. Perfect voor bij de asperges!

Ingrediënten:
  • 4 dl Garde d’Or Hollandaise

  • 2 gekookte eieren

  • Sap van één citroen

  • 60 g sjalotjes

  • 60 g augurk brunoise

  • 10 g fijngesneden bieslook

  • 10 g fijngesneden peterselie

  • 4 g fijngesneden dragon (met steeltjes)

Bereiding:
  • Verwarm de Hollandaisesaus.

  • Voeg het citroensap toe. 

  • Snijd de eieren in brunoise en de kruiden fijn.

  • Meng op het laatste moment het fijngesneden garnituur met de Hollandaisesaus.

  • Breng eventueel op smaak met zout en peper.

2.

Viseitjes saus met witte wijn

Een originele saus die ook nog eens een echte eye catcher is! Combineert perfect bij een visgerecht.

Ingrediënten:
  • 3 dl Knorr Garde d’Or Witte Wijnsaus

  • 1 dl visbouillon

  • Sap van één citroen

  • 80 g gemengde viseitjes

  • 10 g bieslook

Bereiding:
  • Breng 1 dl water aan de kook en voeg de visbouillon en de witte wijnsaus toe.

  • Breng het geheel opnieuw aan de kook en breng op smaak met citroensap. 

  • Roer vlak voor het doorgeven de viseitjes en de bieslook door de saus.

3.

Vissaus met garnalen en lavas voor bij gepocheerde griet

Om een visgerecht extra bijzonder te maken.

Ingrediënten
  • 2,5 dl Knorr Professional Garde d’Or Vis Saus

  • 1 dl water

  • 8 g Knorr Professional Liquid Concentrate Schaaldieren

  • 3 g lavas

  • Cayenne peper

  • 75 g Hollandse garnalen

Bereiding
  • Breng de vissaus samen met het water en de geconcentreerde schaaldierenbouillon aan de kook. 

  • Voeg de lavas toe en breng op smaak met wat cayenne peper.

  • Roer de garnalen door de saus (laat de saus niet meer koken).