Into the wild! Beleef de wilddagen van Bidfood

Wild is beleving én genieten van de lekkerste gerechten. Tijdens de jaarlijkse wilddagen van Bidfood, in samenwerking met W&G Brinkhorst, komt alles samen. Vanuit het hele land kwamen horecaprofessionals in het Natuurcentrum op de Ginkelse Heide bij elkaar om samen het wild in te gaan én volop te genieten van alles wat het wildseizoen te bieden heeft.

Lekker eten in de natuur, na een middag vol leerzame activiteiten: voor de deelnemers van de wildsessie werd het een dag om niet snel te vergeten. Bijna vijftig horecaprofessionals kwamen bijeen bij het Natuurcentrum van Ede.

Kunst van het wildplukken

Na de ontvangst met charcuterie, appel, kers en vlierbloesem-limonade óf het lokale Hert Bier van de Veluwse Brouwerij, kregen ze een rondleiding door de kruidentuin van het Natuurcentrum. Een gids vertelde over de kunst van het wildplukken (tip: pluk altijd hoger dan een meter van de grond, want je weet nooit of er honden of vossen zijn geweest) en welke gewassen je allemaal kunt eten; van duizendblad tot rode klaverbloem.

Herten spotten

Daarna was het tijd om de ‘natuurtuin’ in te gaan, om hier alles te leren over het plukken van eetbare planten en bloemen. Daarna stapte iedereen op de fiets het bos in om tientallen herten te spotten. Midden in de bronsttijd, wat betekent dat edelherten op zoek gaan naar de liefde. En die werd gevonden! Tientallen hindes werden omringd door jonge én oude bokken. Vanuit de wildkansel vertelde de natuurgids van alles over de bronst, terwijl met verrekijkers het spel aanschouwd werd.

Bekijk het wildassortiment

Bekijk alle

Pulled paddo's shoarma

Bestellen

Hertenham gedroogd

Bestellen

Champignon burger vegetarisch

Bestellen

Purple powers

Bestellen

Muzikale ode aan wild

Eenmaal terug bij het Natuurcentrum vertelt jager en meesterpoelier Teus over de verschillende onderdelen van het wild. Hij ontvliest het vlees en neemt een halfuur later plaats in het blaas-ensemble van zijn collega’s. Op hun goudkleurige jachthoornen brengen ze een muzikale ode aan het wild, het wild-diner en bijhorende drankengelag.

Vlees- en plantaardige gerechten

Ondertussen doet het publiek zich tegoed aan de gerechtjes van Bidfood’s culinair adviseurs; Kenny van Dijk, Frank Broenink en Vincent van der Wal. Op het ‘menu’ staan zowel vlees- als plantaardige gerechten, bereid op de barbecue en de Green Egg. Van een stoofpotje van wild tot een vegetarisch potje van champignons, dry aged biet en rucola. En van een wildzwijn-worstje tot een herfstspiesje van spruit en plantaardige spekjes.

Bijpassende wijnen

Om het menu helemaal compleet te maken, voorziet Bidfood’s wijnspecialist Jorrit Hoexum alle gasten van een begeleidende wijn, met of zonder alcohol, en vertelt over de wijn-spijs combinaties voor het wildseizoen.

Beleef het wildseizoen

Trendy gerechten zoals een saté van konijn of een ravioli van hertenstoof zijn perfect om je gasten te verleiden. Bekijk hier het uitgebreide wildseizoen van Bidfood en laat je inspireren door de verrukkelijke gerechtsuggesties.

Bekijk het assortiment