Zalm: publiekslieveling onder de vis

Verrukkelijk, veelzijdig en vet gezond: het is niet voor niets dat zalm al jaren de populairste vissoort van ons land is. Speel daar slim op in en laat zalm niet ontbreken op jouw zomerse menukaart!

Van fjord tot bord

De kwaliteitszalm van Bravour wordt gekweekt in de Noorse fjorden, onder de beste (natuurlijke) omstandigheden. Dat levert een kweekzalm op die zacht, vrij vettig en zeer smaakvol is.

In Noorwegen, maar ook in Schotland en Ierland wordt veel zalm gekweekt. De meeste Noorse kwekerijen zitten in en aan de fjorden. Hier brengt de jonge zalm eerst een tijdje in zoet water door, totdat ‘ie zo groot is als een hand. In het zilte zeewater tussen de bergen kan de natuurlijke leefomgeving van de zalm perfect worden nagebootst. Daardoor wordt het verschil tussen gekweekte en wilde zalm steeds kleiner. Wel heeft gekweekte zalm een iets hoger vetgehalte en een wat zoetere smaak dan wilde zalm.

Prijs en beschikbaarheid

Het grootste voordeel van kweekzalm zit hem in de constante beschikbaarheid en aantrekkelijke prijs. Daarnaast kunnen we met gekweekte vis (in de toekomst) veel meer monden voeden dan met wilde vis. En dat is nodig ook, want met zo’n tien miljard mensen in 2050 groeit de vraag naar (dierlijke) eiwitten explosief. Overbevissing en intensieve veeteelt brengen teveel schade toe aan het milieu, maar met kweekvis is de footprint vele malen lager. Bovendien is er voldoende ruimte om de productie van kweekvis (en schaal- en schelpdieren) te verhonderdvoudigen.

"Zalm gekweekt in Noorwegen geniet wereldwijd een topreputatie."

Gekweekt in de Noorse fjorden

Noorwegen was samen met Schotland één van de eerste landen die met de zalmkweek begon. Ook de kwaliteitszalm van Bravour wordt gekweekt in de Noorse fjorden, onder de beste (natuurlijke) omstandigheden. Zalm gekweekt in Noorwegen geniet wereldwijd een topreputatie. De omstandigheden in de Noorse fjorden zijn optimaal en dat geeft deze vis zijn hoogwaardige kwaliteit. Het vlees van deze zalm is zacht, vetrijk en buitengewoon smaakvol. Logisch dat zo veel liefhebbers ermee weglopen.

Zalm van Bravour

Bekijk alle

Zalmfilet met vel geportioneerd ASC 170 gr per stuk

Bestellen

Gerookte zalmsnippers ASC,

Bestellen

Zalmfilet E-trim 4-5 ASC

Bestellen

Zalmfilet zonder vel geportioneerd ASC 170 gr per stuk

Bestellen

Zijde of geportioneerd?

Bidfood biedt naast de zalmzijdes ook gepositioneerde stukken aan. Het voordeel van geportioneerde vis? Het is 100 procent calculeerbaar, omdat er geen kop- en staartstukken verloren gaan.

Ontdek de beste vis van Bidfood

Gasten genieten maar al te graag van een perfect bereid stukje vis op hun bord. Op een gevarieerde menukaart mag vis daarom zeker niet ontbreken. Laat je inspireren door het aanbod verse vis bij Bidfood en haal het beste uit je visgerechten.

Bekijk het assortiment verse vis

Ook interessant voor jou: