Soep veelzijdig op de najaarskaart

Soep is weer helemaal terug, ook onder de jongere generatie. Serveer dit margerijke gerecht dus gerust op elk moment van de dag. Van 12-uurtje tot originele amuse: verras je gasten met deze originele manieren en momenten om soep te serveren.

Soep is weer helemaal relevant op de kaart en dat is geen verrassing. Er zijn maar weinig gerechten zo margerijk als een soepje. Door te kiezen voor kwalitatieve oplossingen zoals een bouillon, soeppoeder of een vloeibare soep bespaar je veel tijd in de bereiding. Met een soep die net even anders wordt bereid of gepresenteerd, overtref je de verwachtingen van je gasten en kan je een hogere verkoopprijs vragen. Reden genoeg dus om soep op meerdere plekken op de kaart aan te bieden. Serveer dit veelzijdige gerecht op deze originele manieren en momenten!

Als onderdeel van een 12-uurtje

Vega Mexicaanse 12-uurtje

De lunch wordt een steeds populairder moment om de horeca te bezoeken. Zeker nu de prijzen stijgen, kiezen gasten vaker voor een lunch in plaats van een diner. Daardoor is ook het 12-uurtje weer helemaal hip! Maak soep een vast onderdeel van dit klassieke lunchgerecht in een modern jasje, dat bespaart je een hoop tijd in de mise-en-place. Wil je ervoor zorgen dat je 12-uurtje ook aanslaat bij jongere gasten? Geef je gerechten dan een werelds tintje en zorg voor een vegetarische optie. Dit vega Mexicaanse 12-uurtje bestaat bijvoorbeeld uit pittige chilisoep met boontjes, taco’s en tortillachips met guacamole.

Ingrediënten - 10 personen

Bereiding

Soep

Breng een liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe. Snijd de palmkool in julienne en voeg deze aan de soep toe.

Laat de soep gedurende vijf minuten rustig doorkoken. Spoel de bonen af en voeg ze aan de soep toe. Pluk ondertussen de koriander.

Guacamole

Maak de avocado’s schoon, snijd de tomaat fijn en scheur de basilicum. Voeg de Citrus Fresh, chiliflakes en zout en peper toe. Prak het geheel met een vork.

Tortilla-vulling

Bak de NoBeef Runderstuckjes Kant en Klaar in een beetje olie in de pan. Meng het limoensap en de geraspte limoenschil met de Mexicaanse kruiden. Voeg het limoensap mengsel aan de NoBeef Runderstuckjes Kant en Klaar toe, verdeel en haal de pan van het vuur.

Salsa

Maak de rode ui schoon en snijd deze vervolgens fijn. Halveer de tomaten en verwijder het zaad en snijd de tomaten in stukjes. Snijd de lente ui in ringetjes en de rodechilipeper fijn. Snijd de koriander en meng deze met de ui, tomaat, chilipeper en de vinaigrette.

Opmaak

Verwarm de tortilla’s. Verdeel de NoBeef Runderstuckjes Kant en Klaar samen met de salsa, rode kool en de rode ui over de tortilla’s. Schep de soep in de soepkommen en serveer met de koriander. Zet de guacamole erbij en serveer met wat zeewier-tortillachips.

Shop de ingrediënten

Bekijk alle

Knorr Mexicaanse Chilisoep

Bestellen

Intense Flavours Citrus fresh

Bestellen

Hellmann's vinaigrette citrus

Bestellen

Runderstuckjes kant en klaar vegan

Bestellen

Als verrassende amuse

Tomaten-paprikasoep met paprikaschuim

Een soepamuse geeft je gasten een onvergetelijke ervaring als start van hun diner, maar ook bij een borrelplank is dit gerecht een heerlijke smaakmaker. Geserveerd in een klein glaasje is deze amuse perfect om de smaakpapillen te prikkelen en de eetlust op te wekken. Zo’n mooie soep afgewerkt met een schuimlaag en garnituur is snel en gemakkelijk in de bereiding zonder ingewikkelde receptuur. Kijk maar naar de tomaten-paprikasoep met paprikaschuim.

Ingrediënten - 10 personen

Bereiding

Soep

Breng een liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe. Kook de soep gedurende 5 minuten rustig door.

Paprikaschuim

Meng de Paprika Puree en de Roast Umami door de plantaardige room. Giet de massa door een fijne zeef in een siphon en zet deze onder druk met een patroon.

Opmaak

Schep de soep in de kommetjes en spuit het paprikaschuim erop. Maak de soep af met het met de tomaten flakes en het basilicumpoeder.

Shop de ingrediënten

Bekijk alle

Knorr Paprikapuree

Bestellen

Knorr Spaanse Tomaten-Gerookte Paprikasoep

Bestellen

Knorr Intense Flavours Roast umami

Bestellen

Basilicum

Bestellen

Als volwaardige maaltijdsoep

Thaise tom kha kai

De maaltijdsoep – een soep die je door de toevoeging van noedels, rijst, peulvruchten of pasta kunt eten als volwaardig gerecht – is erg in trek op het moment. Zeker Aziatische maaltijdsoepen zoals ramen, pho en laksa zijn onwijs populair. En dat is fijn voor jou, want deze soepen zijn eenvoudig te bereiden en te serveren. Gebruik voor een snelle maaltijdsoep Knorr Professional Liquid Concentrates als basis. Snel resultaat? Ga voor Thaise tom kha kai. Deze aromatische kippensoep met kokosmelk bereid je razendsnel met Knorr Professional Thai Tom Kha Kai op poederbasis of Unox Vloeibare Tom Kha Kai.

Ingrediënten - 10 personen

Bereiding

Soep

Breng twee liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe.

Garnituur

Snijd de lente-ui in ringetjes en het gekookte kippenvlees grof. Pluk de koriander en de basilicum.

Opmaak

Verdeel het kippenvlees en de lente-ui over de soepkommen. Schep de soep in de kommen en maak de soep af met de kruiden en de chiliolie.

Shop de ingrediënten

Bekijk alle

Knorr Thai Tom Kha Kai

Bestellen

Koriander

Bestellen

Lente-ui

Bestellen

Gekookte kipblokjes

Bestellen

Meer lezen?

Ontdek meer handige tips en oplossingen