Maak marge met soep

Soepen worden steeds vaker besteld door de oudere horecagasten terwijl je zaak vaker gevuld is met jongeren.

De jonge generatie is wel degelijk op zoek naar een kom vloeibare groente. Steek het in een nieuw jasje: snel, margerijk en eenvoudig. Laat je inspireren!

Japanse ramen, Thaise laksa, Vietnamese pho of Koreaanse kimchi, de Aziatische maaltijdsoep is hip! Door de vele kruiden en specerijen zijn deze soepen echte smaakbommetjes. Voeg voldoende rijst of noedels toe, wat garnering en deze soepen dienen als volwaardig hoofdgerecht. Doordat deze soepen voornamelijk bestaan uit bouillon en noedels, kun je er bovendien een mooie marge op pakken.

Gebruik voor een snelle maaltijdsoep de authentieke groente- kippen- of runderbouillons van Knorr Professional als basis. Voeg wat gemberpuree en ragfijn gesneden citroengras toe voor een frisse Aziatische kippensoep met eend of pak uit met een kimchi-ramensoep en verrijk de bouillon met onder andere sesamolie, sake, sojaus en miso.

Aziatische kippensoep met eend en citroengras

De Aziatische kippensoep is een perfecte combinatie tussen de hartige basis van kippenbouillon en de geurige specerijen van het Oosten. De soep wordt verrijkt met sappig eendenvlees, knapperige groenten en een selectie van authentieke Aziatische kruiden en specerijen. Het resultaat is een kom vol smaken die de smaakpapillen prikkelen.

Ingrediënten - 10 personen

Bereiding

Soep
Breng twee liter water aan de kook en voeg al roerend de afgewogen bouillonpoeder toe. Snijd de citroengras ragfijn en voeg deze samen met de gemberpuree aan de soep toe. Kook de soep gedurende 5 minuten rustig door.

Garnituur
Kook de noedels, maak de taugé schoon en snijd de bosui in julienne. Pluk het vlees van de eendenbouten.

Opmaak
Verdeel de noedels samen met het geplukte vlees en de taugé over de kommen. Giet de soep erop en maak af met wat bosui julienne, koriander en sesamzaadjes

Tip 1
Voeg voor extra smaak en pittigheid een scheutje zoete chilisaus toe. Meer marge maken op je gerecht? Vervang de eendenbouten voor kippenbouten. Kook de kippenbouten eerst gaar in de bouillon en pluk ze daarna.

Tip 2
Wist je dat de Authentieke Kippenbouillon ook beschikbaar is in grootverpakking? De prijs per liter van een emmer van 10kg is tot wel 30% goedkoper.

Ramensoep met rundvlees en kimchi

Deze Ramensoep met rundvlees en kimchi combineert de basis van rijke, aromatische bouillon met mals gestoofd rundvlees, noedels en een overvloed aan smaakvolle groenten. De toevoeging van kimchi, een gefermenteerd Koreaans bijgerecht gemaakt van gepekelde kool en pittige specerijen, geeft de soep een extra unieke smaakdimensie.

Ingrediënten - 10 personen

Bereiding

Bouillon
Verwarm de sesamolie en stoof hierin knoflook, gember en de sjalotjes. Voeg de sesamzaadjes, sambal, miso en de palmsuiker toe. Voeg de sake, sojasaus en het water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de bouillonpoeder rund toe als het geheel kookt. Laat het geheel even trekken en passeer de bouillon.

Garnituur
Kook de noedels en de eieren, pel vervolgens de eieren en halveer ze. Snijd de lente ui en de chilipeper in ringetjes en maak de taugé en de paddenstoelen schoon. Snijd kimchi en het gekookte rundvlees in plakken.

Opmaak
Verdeel de garnituren in de kommen en schep de kokende bouillon erover. Maak de ramen soep af met wat sesamzaadjes en koriander

Tip
Met ramen kan je alle kanten op, vervang je rundvlees voor buikspek of maak een vegetarische variant op basis van groentebouillon. Verrijk je ramensoep met geroosterd zeewier voor nog meer smaak.

Bekijk de ingrediënten

Bekijk alle

Knorr gemberpuree

Bestellen

Knorr Heldere Kippensoep opbrengst 40 ltr

Bestellen

Knorr Knoflookpuree

Bestellen

Knorr Authentieke Runderbouillon

Bestellen

Meer lezen?

Ontdek meer handige tips en oplossingen