Optimaliseer je processen met systeemgastronomie

Ontdek het verborgen potentieel van je keuken! Systeemgastronomie is een revolutionaire benadering van koken die je helpt je productiviteit én efficiëntie te maximaliseren. Lees er alles over in deze blog.

Er wordt de laatste jaren steeds meer over systeemgastronomie gezegd en geschreven. De verschillende uitdagingen waar horecaondernemers mee te maken hebben, vragen om innovaties en nieuwe denkwijzen. Een van deze innoverende denkwijzen is systeemgastronomie om processen te optimaliseren.

Wat is systeemgastronomie?

Systeemgastronomie is een innovatieve werkwijze die gericht is op efficiëntie in de keuken. Het concept richt zich op het optimaliseren van de efficiëntie en kostenvermindering tijdens het bereiden van gerechten. Dit wordt gedaan door middel van automatisering en standaardisering zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Op deze manier is het mogelijk om met minder handen dezelfde hoeveelheid of zelfs meer gerechten te bereiden in dezelfde tijd.

De voordelen van systeemgastronomie

Werken volgens principes van systeemgastronomie levert verschillende voordelen op. Met een goed ingevoerd systeem kunnen horecazaken gerechten creëren die efficiënt zijn bereid en constant van hoge kwaliteit zijn. Bovendien zorgt systeemgastronomie voor een betere workflow doordat taken kunnen worden herhaald en handelingen worden gestandaardiseerd. Dit verlicht de werkdruk bij het keukenpersoneel waardoor zij met plezier blijven werken en krijgen je gasten de juiste service en aandacht. De systematische benadering heeft ook een positief effect op de voorraad en inkoop. Het helpt bij het voorspellen van de benodigde voorraad waardoor je efficiënt in kan kopen en de verspilling tot een minimum beperkt.

Systeemgastronomie in jouw keuken toepassen

Systeemgastronomie toepassen in jouw eigen keuken kan een intimiderende taak lijken, maar dat hoeft het niet te zijn! Ook kleine stappen in de richting van optimalisatie zijn goede stappen. Begin in de eerste plaats met het in kaart brengen van elke stap van gerecht bereidingen en kijk welke stappen efficiënter kunnen. Van het beperken van verplaatsingen naar de koelkast of voorraadkast tijdens een bereidingen, tot het categoriseren en organiseren van ingrediënten voordat het kookproces begint.

Ondersteuning op het gebied van systeemgastronomie

Bij Bidfood bieden we verschillende tools, producten en trainingen aan die helpen om slimmer te werken en de kennis van het personeel te vergroten.

Tijdsbesparing in de mise-en-place

Slimmer werken met slimme apparatuur

Haal meer uit jouw mensen

Maak resultaten inzichtelijk en krijg grip op je processen

Meer weten over systeemgastronomie?

Ontdek meer handige tips en oplossingen