Aspergeseizoen: 4 tips voor meer rendement

Met het begin van de lente, beginnen jouw gasten ook te verlangen naar asperges. Nu het seizoen officieel van start is gegaan, is het witte goud volop verkrijgbaar. Haal alles uit de aspergetijd met deze vier tips.

Vers als ze piepen

Goede kwaliteit asperges? Er zijn drie manieren waarop je de versheid van asperges kunt controleren. Ten eerste moet de kop stevig zijn en de glanzende stengel helderwit. Als je vervolgens in de onderkant knijpt, moet er vocht uit komen. Ten slotte, hoe harder de asperges piepen als je ze langs elkaar wrijft, hoe verser ze zijn.

Van kop tot stengel

De asperge is een echte no-waste groente, er hoeft geen schil de afvalbak in. Die schillen zijn namelijk - samen met uiteinden en kookvocht - de perfecte basis voor een margerijke seizoensoep. Voeg jouw eigen bouillon toe aan het aspergekookvocht en laat samen met schillen en uiteinden pruttelen. Gebruik een roux om de soep te binden.

Asperges & gin?

Maak meer omzet door asperges met originele drankcombinaties aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan gin-tonic. Asperges zijn qua smaak vrij aards. Een krachtige en kruidige gin-tonic, met bijvoorbeeld rozemarijn en tijm, is daar een perfecte tegenhanger bij.

Langer genieten

Er is een mogelijkheid om asperges in te vriezen. Was en schil de asperges, verwijder de harde uiteinden en vries ze daarna direct in. Ingevroren zijn de asperges zes tot acht maanden houdbaar. Na het invriezen hoef je de asperges niet eerst te ontdooien, maar kun je ze eenvoudig bevroren in het kokende water leggen.

Maak je aspergegerecht compleet

Bekijk alle

Witte asperges AAI uit Nederland

Bestellen

Domaine Guenaul Touraine Sauvignon Blanc

Bestellen

Bravour Essentials eieren

Bestellen

Zalmfilet E-trim 4-5 ASC

Bestellen

Asperges bij Bidfood

Asperges mogen op het voorjaarsmenu zeker niet ontbreken. Bekijk het assortiment asperges bij Bidfood en profiteer van scherpe prijzen.

Naar de webshop

Ook interessant voor jou: