ma 29 jul 2024

Makkelijk meer groenten? Dat doe je zo!

Rianne van VulpenRedacteur Bidfood

Gezondheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij, waar mensen steeds bewuster worden van wat ze eten. Binnen de zorg- en cateringsector ligt de focus op gezondheid en welzijn. Steeds meer instellingen willen maaltijden aanbieden die niet alleen lekker zijn, maar ook bijdragen aan de gezondheid van hun cliënten.

Het toevoegen van meer groenten aan het menu is hier een goed voorbeeld van. Maar hoe serveer je meer groenten op een efficiënte manier, zonder dat het jou ook veel tijd kost?

Bespaar tijd in de keuken met Bonduelle Minute!

Schillen, snijden, wassen en garen… Bonduelle heeft het al voor je gedaan. De vriesverse groenten van Bonduelle Minute bieden je de voordelen van verse producten, maar staan razendsnel op tafel. Alleen nog even ontdooien, verhitten en op smaak brengen! Je werkt snel, hygiënisch en budgetvriendelijk met een assortiment van gestoomde groenten.

Verhoog je winstmarge

Door slimme keuzes te maken in je menu, verhoog je je marges en voldoe je tegelijkertijd aan de wensen van je cliënten. Groenten zijn namelijk over het algemeen voordeliger dan vlees, waardoor je kosten kunt verlagen en je winst kunt maximaliseren zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Het toevoegen van groenten aan je hoofdgerecht is daarmee een slimme manier om je omzet te verhogen!

Optimaal behoud van voedingswaarden

Doordat Bonduelle kiest voor kwaliteitsproducten die binnen acht uur na het oogsten worden gegaard en ingevroren, blijven de voedingswaarden optimaal behouden. Dankzij dit snelle verwerkingsproces serveer je een gezonde en lekkere maaltijd. De smaak en textuur worden behouden, waardoor de kwaliteit van je gerechten gewaarborgd blijft. Je hoeft de groenten alleen maar te ontdooien, verhitten en op smaak te brengen. Zo serveer je op een efficiënte manier voedzame maaltijden!

Natuurlijke kleur, smaak en bite

Wist je trouwens dat Bonduelle de Minute-groenten met stoom onder hoge druk gaart? Dit hoogwaardige productieproces zorgt ervoor dat de producten hun natuurlijke eigenschappen behouden, van oogst tot verpakking. Tijdens dit proces worden de groenten met stoom onder hoge druk gegaard, wat zorgt voor een optimaal behoud van smaak, textuur en voedingswaarden.

Voorkom verspilling!

De groenten van Bonduelle Minuut verliezen bij het ontdooien geen vocht dankzij het unieke productieproces. En dat levert jou wat op. Je krijgt namelijk exact wat je koopt: 0% vochtverlies, 100% Minute! Dit betekent dat elke gram product die je koopt, volledig beschikbaar is voor het gebruik in je gerechten.

Extra rendement?

De groenten van Bonduelle Minute zijn los ingevroren en dus gemakkelijk te portioneren. Hierdoor werk je efficiënt en zonder verspilling. Op deze manier optimaliseer je niet alleen je voorraadbeheer, maar zorg je er ook voor dat je kosten bespaart en je marges verhoogt. Op deze manier gebruik je niet alleen producten van hoge kwaliteit, maar die ook bijdragen aan maximale efficiëntie en winstgevendheid in je keuken.

Bonduelle Minute: klaargestoomd voor perfectie! 

Ga voor gemak, kwaliteit en tijdwinst in de keuken! Schillen, snijden, wassen en garen… wij hebben het al voor je gedaan. Deze vriesverse groenten bieden je de voordelen van verse producten. Enkel even ontdooien, verhitten en op smaak brengen. Dankzij ons optimale verwerkingsproces blijven de voedingswaarden, kleur, smaak en bite behouden!

Bekijk het assortiment

Ook interessant voor jou

Aan tafelOndernemersverhaal

Andere smaken: ondernemersverhaal de Zoute Kater

Eva (28) is een bekend gezicht in de Haagse horeca. Ze werkte voor Jeroen Plugge (nu culinair adviseur bij Bidfood) in Bistro Bis, in Franklin en Dekxels. Veel mensen kennen haar echter als de talentvolle chef van Vincenzo’s Osteria. Toen die zaak ophield te bestaan, besloot ze voor zichzelf te beginnen.