6 tips voor een succesvolle Pasen

Pasen is hét moment om het horeca-seizoen succesvol af te trappen. In deze blog vind je 6 tips voor een paasweekend met ‘eggstra’ omzet.

1. Feestelijke paastafel

Maak van de paastafel een feest. Wees creatief en ga voor een over-the-top versierde en gedekte tafel voor de gast. Denk bijvoorbeeld aan het vouwen van de servetten in de vorm van een paashaas, een paastak of bijpassende bloemen.

2. Blij met een (beschilderd) ei

Blije kinderen betekent automatisch blije ouders. Verras de kinderen aan tafel met een cadeautje in de vorm van een schildersetje om paaseieren te versieren. Op die manier speel je slim in op het verrassingseffect en de beleving. Ei ei ei, iedereen blij.

Alles voor een succesvolle Pasen

Bekijk alle

Jordy's Keuken quiche zalm ricotta

Bestellen

Jordy's Keuken artisjokbloem gekonfijt

Bestellen

Paasstolletje amandelspijs

Bestellen

Bravour Essentials eieren

Bestellen

3. Like, share en genereer bereik

Organiseer een ‘like & share-actie’ op je social media-kanalen en genereer op die manier bereik. Laat je volgers bijvoorbeeld hun leukste paasfoto posten waarin ze het account van jouw zaak taggen of laat ze een foto van het menu reposten. Hang hier vervolgens een winactie aan vast en verloot bijvoorbeeld een brunch-bon. Maak de winnaar vervolgens ook bekend op je social media-kanalen en deel een foto waarbij de winnaar geniet van de brunch in jouw zaak.

4. Stimuleer de wijnverkoop

Voeg de wijntips standaard toe aan je driegangenmenu en attendeer je personeel op de verkoop ervan. Stel eventueel een verkoopdoel op voor je team met een mooie beloning. Meer tips om je wijn omzet te verhogen vind je hier.

5. It’s all about data

Gebruik data. Verstuur bijvoorbeeld een mail naar je (vaste) gasten met het menu en je plannen voor Pasen. Op die manier blijf je top of mind bij je doelgroep en zijn je (vaste) op de hoogte van je plannen en activiteiten.

6. Een bedankje achteraf

Bedank je gasten na afloop van de brunch of het diner met een kortingscode of voucher voor een gratis drankje bij een volgend bezoek. Of vraag gasten om een review achter te laten. Kleine moeite, groot resultaat.

Alles voor een vrolijk Pasen

Pasen is hét moment om het horecaseizoen succesvol af te trappen. Hoe kan dat beter dan door je gasten te verrassen met een uitgebreide paasbrunch? Van paasstol tot asperges: shop alle benodigdheden voor een geslaagd paasweekend.

Alles voor Pasen

Ook iets voor jou?