Dorade: mediterrane veelzijdigheid

De dorade wordt steeds populairder. Dit veelzijdig stukje vis mag daarom zeker niet ontbreken op jouw menukaart. Lees hier alles over de herkomst, kwaliteit en duurzaamheid van dorade.

Veelzijdig en vol van smaak

De dorade is qua smaak te vergelijkbaar met de zeebaars: vol en een beetje vettig. Daarnaast is dit een veelzijdig stukje vis en wordt ‘ie net als de zeebaars steeds populairder. Misschien wel net zo populair als in het Middellandse Zeegebied, waar hij vandaan komt. De dorade is eenvoudig te bereiden; in de pan (als filet), in de oven en op de grill/bbq. Daarnaast kun je de vis op diverse manieren serveren: met of zonder zoutkorst, met citroen en kruiden, sinaasappel en venkel of een heerlijke tomatensalsa!

Prijs en herkomst

Dorade is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende vissoorten, zoals de zeebrasem, goudbrasem (dorade royal), zeekarper (grijze dorade) en dorade rose (rode zeebrasem). Net als bij de zeebaars wordt de gekweekte soort het meest gegeten. Maar liefst 95% van alle dorade die op tafel komt, is gekweekt (met name in Turkije en Griekenland). Tussen gekweekt en wild zitten weinig smaakverschillen; beide vissen hebben een volle smaak die niet te overheersend is. Wel is de gekweekte vis net iets vetter en ruim de helft kleiner dan wilde dorade (30 versus 70 centimeter). De dorade van Bravour Essentials komt uit Turkije, waar de arbeidskosten relatief laag zijn. Dit vertaalt zich in een uitstekende prijskwaliteitverhouding!

"De gekweekte dorade wordt het meest gegeten. Deze heeft een volle smaak die niet te overheersend is."

Goed gekeurd

Een dorade wordt binnen dertien maanden gekweekt, in zowel zout als zoet water. Dit gebeurt altijd onder de regelgeving van het ASC-keurmerk. Zo wordt er niet of nauwelijks gebruikgemaakt van antibiotica en is ook de impact op het lokale ecosysteem minimaal. De dorade in het assortiment van Bravour Essentials is ASC-gecertificeerd.

Dorade van Bravour

Bekijk alle

ATL Seafood hele dorade

Bestellen

Doradefilet met vel geportioneerd

Bestellen

Rozemarijn

Bestellen

Jordy's Keuken dorade in kruidenolie

Bestellen

Ontdek de beste vis van Bidfood

Gasten genieten maar al te graag van een perfect bereid stukje vis op hun bord. Op een gevarieerde menukaart mag vis daarom zeker niet ontbreken. Laat je inspireren door het aanbod verse vis bij Bidfood en haal het beste uit je visgerechten.

Bekijk het assortiment verse vis

Ook interessant voor jou: